ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οχι» από τη Ν.Δ. σε συμβούλιο αρχηγών

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Η Πειραιώς επαναλαμβάνει ότι είναι πολύ αργά πλέον για ενημέρωση του Κυρ. Μητσοτάκη από τον πρωθυπουργό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νέα Δημοκρατία

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο και όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση που αφορά το Σκοπιανό, για την Πειραιώς ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να προσέλθει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τις παρούσες συνθήκες –«εκλείπουν οι προϋποθέσεις», διεμήνυσε η Ν.Δ.– και δίνει το επόμενο ραντεβού για την όποια ενημέρωση στη Βουλή, καθώς η Ν.Δ. επαναλαμβάνει ότι είναι πολύ αργά για ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό.

«Διαπραγματεύονται μυστικά, αγνοώντας τα κόμματα και τη Βουλή», σημείωσε χθες η Μαρία Σπυράκη, επαναλαμβάνοντας ότι προϋπόθεση για το επόμενο βήμα είναι «να εμφανιστεί η κυβέρνηση με μία και ενιαία πρόταση για το πρόβλημα που υπάρχει, μία πρόταση που θα στηρίζεται από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» (ΣΚΑΪ). Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. ανέδειξε και πάλι τις «συνεχείς κυβιστήσεις» του Π. Καμμένου σε σχέση με τη θέση της κυβέρνησης και, άρα, κατέληξε, «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενιαία κυβερνητική πρόταση». Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Aλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το βράδυ της Πέμπτης, η κ. Σπυράκη θύμισε, απηχώντας την έντονη αντίδραση της Πειραιώς που είχε προηγηθεί, ότι η κυβέρνηση «μέχρι προχθές παραλλήλιζε τις απόψεις της Εκκλησίας με αυτές της Χρ. Αυγής» και «μετά ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή μετάνοιας στον Αρχιεπίσκοπο και χθες πήγε να τον ενημερώσει». Η Πειραιώς επαναλαμβάνει τη γραμμή της ότι το Σκοπιανό δεν λύνεται με συλλαλητήρια, προσθέτοντας ωστόσο ότι όποιος πιστεύει σε αυτά είναι ελεύθερος να το πράξει. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο αυριανό συλλαλητήριο οι Κ. Αχ. Καραμανλής, Δ. Σταμάτης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Eλ. Ράπτη, Ν. Παναγιωτόπουλος, Σ. Αναστασιάδης, Φ. Αραμπατζή, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Γεωργαντάς, Θ. Καρασμάνης, Δ. Κυριαζίδης, Γ. Κασαπίδης.

Το Σκοπιανό, πάντως, και η στάση της Ν.Δ. αναμένεται να αποτελέσουν κεντρικό θέμα συζήτησης –μαζί με την οικονομία και την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης και οσονούπω του τρίτου προγράμματος– στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη και θα εγκαινιάσει την έναρξη του νέου κύκλου συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων της Ν.Δ. Της συνεδρίασης, εξάλλου, θα προηγηθεί τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., όπου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης αναμένεται να θέσει προς έγκριση τον νέο κανονισμό που αφορά τη δομή και λειτουργία των περιφερειακών και δημοτικών οργανώσεων της Ν.Δ.

ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Πολάκη

Την ίδια ώρα, την αντίδραση της Πειραιώς προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά του Παύλου Πολάκη. «Η αποκάλυψη του προέδρου των εργαζομένων, ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, εφόσον επιβεβαιωθεί, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείου», αναφέρει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει «αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτή τη σοβαρότατη υπόθεση».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ