Κατά των αμβλώσεων τώρα ο Τραμπ

Κατά των αμβλώσεων τώρα ο Τραμπ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ομιλία σε ακτιβιστές που τάσσονται εναντίον των αμβλώσεων επρόκειτο να απευθύνει χθες ο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της καθιερωμένης 45ης Πορείας για τη Ζωή. «Ο πρόεδρος είναι αφοσιωμένος στην προστασία της ζωής των αγέννητων μωρών και είναι ενθουσιασμένος που θα λάβει μέρος σε αυτό το ιστορικό γεγονός», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. Η εν λόγω πορεία θεωρείται η μεγαλύτερη εκδήλωση κατά των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, ενώ οι διοργανωτές συνεχάρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο για τη βοήθειά του, όπως αποδεικνύεται από τις προσπάθειές του να διακόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε ομάδες που βοηθούν στην πραγματοποίηση αμβλώσεων. Ωστόσο, στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ταχθεί αρχικώς υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στην άμβλωση.

Παράλληλα, αναστάτωση προκαλεί η ανακοίνωση της επιτροπής των Δημοκρατικών της Γερουσίας κατά την οποία ο Γκλεν Σίμπσον, συνιδρυτής της Fusion GPS, αναφέρει στην κατάθεσή του πως ο Οργανισμός Τραμπ ίσως έχει εμπλακεί σε υπόθεση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. «Τα έγγραφα φέρνουν στο φως σοβαρούς ισχυρισμούς πως ο Οργανισμός Τραμπ ίσως έχει διαπράξει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της πώλησης ακινήτων σε Ρώσους πολίτες, το ίδιο ζήτημα που είχε αναφέρει ο Στιβ Μπάνον στη συνέντευξή του με τον Μάικλ Γουλφ», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση.

Την ίδια στιγμή, η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι συναντήθηκε την Πέμπτη με απεσταλμένους της Αφρικής και δήλωσε πως «η Αφρική είναι πολύ σημαντική για τις ΗΠΑ». Ωστόσο, η ίδια δεν απολογήθηκε ευθέως για τα υβριστικά σχόλια που φέρεται να εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον της ηπείρου, κάτι το οποίο είχε απαιτήσει ο επικεφαλής της ομάδας των πρεσβευτών των αφρικανικών χωρών στον ΟΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η αφρικανική αποστολή πρότεινε να προγραμματιστεί συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με ηγέτες της Αφρικής στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή