Ευρωλίγκα: Η «διαβολοβδομάδα» των συμπερασμάτων

Ευρωλίγκα: Η «διαβολοβδομάδα» των συμπερασμάτων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα συμπεράσματα που εξάγονται για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Superfoods από την τρίτη και προτελευταία «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας, με τα διπλά παιχνίδια σε διάστημα 48 ωρών, είναι περισσότερο ευκρινή για τους «πράσινους» και «θολά» για τους «ερυθρόλευκους». Στην τελική ευθεία της διοργάνωσης και τις 11 εναπομείνασες αγωνιστικές μέχρι τα πλέι οφ, οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό τη συμμετοχή στα πλέι οφ, θα διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας, καταλαμβάνοντας μία θέση στην πρώτη τετράδα, προχωρώντας με σταθερότητα θετικών αποτελεσμάτων, τουλάχιστον για τις νίκες «εντός προγράμματος».

Ο Ολυμπιακός που έκανε νέο «σκωτσέζικο ντους» με τις διπρόσωπες εμφανίσεις του στη Βιτόρια, στο ΣΕΦ και στη Μόσχα, αναζητεί επειγόντως ισορροπία της απόδοσής του στη «ζυγαριά» των εντός και εκτός έδρας αγώνων του, πλήρη επαναπροσδιορισμό του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και του χρόνου συμμετοχής του αρχηγού του Βασίλη Σπανούλη και μιας, τουλάχιστον, αντικατάστασης ξένου παίκτη. Οι Πειραιώτες έχουν έξι εντός έδρας παιχνίδια και εφόσον πετύχουν το απόλυτο που είναι εφικτό, λόγω και της δυναμικότητας των αντιπάλων, θα φτάσουν τουλάχιστον τις 19 νίκες που δίνουν θέση στην πρώτη τετράδα, σύμφωνα με τα περυσινά δεδομένα του νέου συστήματος της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν στη διοργάνωση με μία, μόλις, σπουδαία εκτός έδρας νίκη (στο ΣΕΦ), παρά την έκδηλη πειστική απόδοση που έχουν δείξει στους 3 τελευταίους μήνες, αλλά και την έλλειψη λεπτομερειών που έχουν στοιχίσει ήττες, όπως προσφάτως κόντρα στη Φενέρ. Ο ΠΑΟ θα δώσει 5 αγώνες στο ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού με τον Ολυμπιακό. Το πρόγραμμά τους: 20ή (24/1): ΠΑΟ – Ζαλγκίρις, Ερ. Αστέρας – ΟΣΦΠ, 21η (1/2): Μπάμπεργκ – ΠΑΟ, ΟΣΦΠ – Φενέρ, 22η (8/2): ΠΑΟ – Μπασκόνια, Ρεάλ – ΟΣΦΠ, 23η (22/2): ΟΣΦΠ – Βαλένθια, Χίμκι – ΠΑΟ, 24η (1/3): ΠΑΟ – ΟΣΦΠ, 25η (8/3): ΟΣΦΠ – Μπάμπεργκ, Ρεάλ – ΠΑΟ, 26η (15/3): ΟΣΦΠ – Μπαρτσελόνα, Μάλαγα – ΠΑΟ, 27η (20/3): ΠΑΟ – Ερ. Αστέρας, ΤΣΣΚΑ – ΟΣΦΠ, 28η (22/3): ΟΣΦΠ – Εφές, Μακάμπι – ΠΑΟ, 29η (29/3): ΠΑΟ – Βαλένθια, Μάλαγα – ΟΣΦΠ, 30ή (5/4): ΟΣΦΠ – Ζαλγκίρις, Αρμάνι – ΠΑΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή