Προκλητικοί μισθοί στο Δ.Σ. της FIFA

Προκλητικοί μισθοί στο Δ.Σ. της FIFA

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις δεσμεύσεις της FIFA περί γενικών μεταρρυθμίσεων στη σκιά των μεγάλων σκανδάλων των προηγούμενων ετών, αποκαλύφθηκε πως η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου πλήρωσε στα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, μισθούς που άγγιξαν τα 10 εκατ. ευρώ για το 2017. Σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν άμεση γνώση των μισθοδοσιών των ανθρώπων που απαρτίζουν το Δ.Σ., η FIFA πλήρωσε σε κάθε έναν από τους 37 εκλεγμένους αξιωματούχους της, το ποσό των 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Σε αυτό το ποσό, δεν υπολογίζονται ταξιδιωτικές παροχές που αφορούν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή των συγκεκριμένων ανθρώπων, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος να εκτοξεύεται ως προς τα ποσά που δαπανήθηκαν από τη FIFA. Οι άνθρωποι που έφεραν στο «φως» τους μισθούς και τις παροχές, ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους μέχρι τον Μάρτιο, καθώς τότε είναι προγραμματισμένη η επίσημη ανακοίνωση της FIFA.

Τα ποσά προκαλούν αφού είναι ιδιαιτέρως υψηλά, ιδίως αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το εν λόγω διοικητικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάζει μόλις τρεις φορές τον χρόνο. Οι μισθοί, βεβαίως, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες του προέδρου Τζιάνι Ινφαντίνο που είχε δεσμευθεί για μισθολογικές προσαρμογές. Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός πως η FIFA ανακοίνωσε πέρυσι την άνοιξη, απώλειες ύψους 350 εκατ. ευρώ, τότε η κατάσταση ξεφεύγει ακόμη περισσότερο. Στις ΗΠΑ, όπου και αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα με τον χρηματισμό πολλών μελών της FIFA, δεν προβλέπονται μισθοί για μέλη διοικητικών συμβουλίων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (σ.σ. η FIFA είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός).

Σε μια χρονιά που διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο και όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω στη FIFA, η παγκόσμια ομοσπονδία θεωρητικώς κατέβαλε προσπάθεια να αποδείξει πως έχει αποτινάξει τη διαφθορά από πάνω της, θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερους νέους επενδυτές και χορηγικές συμφωνίες, πράγμα που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει δύσκολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή