Βλέπουμε το δέντρο, χάνουμε τον Σχινιά

Βλέπουμε το δέντρο, χάνουμε τον Σχινιά

Κύριε διευθυντά

Η κατεδάφιση παρανόμων κτισμάτων στην παραλία του Μαραθώνα έφερε πάλι στην επικαιρότητα τους ορατούς κινδύνους της υποβάθμισης και της διάλυσης του δάσους του Σχινιά. Αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι τις αυγουστιάτικες Κυριακές εκεί συρρέουν έως 7.000 επισκέπτες, οι οποίοι διασπείρονται ανάμεσα στα πεύκα και στην παραλία μαζί με τα αυτοκίνητά τους και τα σύνεργά τους για ένα πικνίκ, δηλαδή τις ψησταριές. Σημειωτέον ότι το πλήρες πυροσβεστικό σύστημα της περιοχής από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έχει από καιρό εντελώς αχρηστευθεί.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αγωνίζεται από χρόνια για την αποτελεσματική προστασία του Σχινιά και την ορθολογική του απόλαυση από τον κόσμο. Ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες ως τις πλέον αποτελεσματικές, πλην όμως διστάζουν στην εφαρμογή τους.

Πράγματι, όπως όλοι έχουν παραδεχθεί, μόνο η κατάργηση του δρόμου, ο οποίος φέρνει ανάμεσα στα πεύκα και πάνω στην άμμο τις μυριάδες των αυτοκινήτων (μην τυχόν περπατήσουν λίγο οι επισκέπτες) θα σώσει τον Σχινιά, βέβαια με την τεκμηριωμένη εξασφάλιση των απαιτούμενων χώρων στάθμευσης και της συνεχούς δημόσιας συγκοινωνίας.

Γιαννης Μιχαηλ, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή