Σε πλήρη εξέλιξη η πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν

Σε πλήρη εξέλιξη η πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που στηρίζονται από την Τουρκία, μπήκαν στη συριακή επαρχία του Αφρίν η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους της Τουρκίας, προκειμένου να στηρίξουν τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή.

Ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του κουρδικού κόμματος PYD στο Αφρίν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα μαχητικά έπληξαν ένα παρατηρητήριο στη βόρεια πλευρά του Αφρίν.

Λίγο νωρίτερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί το ψευδές πρόσχημα των βομβαρδισμών εναντίον της από την άλλη πλευρά των συνόρων για να εξαπολύσει επίθεση στη Συρία. Οι SDF, μια συμμαχία κουρδικών και αραβικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και οι YPG, τόνισαν ότι δεν θα τους έμενε καμία άλλη επιλογή παρά να αμυνθούν, εφόσον δεχτούν επίθεση.

Οι SDF ελέγχουν πολλά εδάφη στη βόρεια και ανατολική Συρία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή