Μητσοτάκης: «Δεν θα επιτρέψω να δούμε στην Ελλάδα την αναβίωση μιας νέας γενιάς τρομοκρατών»

Μητσοτάκης: «Δεν θα επιτρέψω να δούμε στην Ελλάδα την αναβίωση μιας νέας γενιάς τρομοκρατών»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα οργανωμένης βίας τα οποία εκπορεύονται από τα Εξάρχεια κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να δούμε στην Ελλάδα να αναβιώνει μια νέα γενιά τρομοκρατών.

Ανφερόμενος σε μια επικείμενη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζει κάθετα την αντίθεσή τους λέγοντας ότι «πρέπει και το νομικό πλαίσιο να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικασθεί για τέτοιου είδους εγκλήματα να μην βγαίνουν από τη φυλακή για κανένα λόγο», ενώ χαρακτηρίζει «μεγάλο λάθος την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και δεσμεύεται ότι θα διορθωθεί άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω να δούμε στην Ελλάδα να αναβιώνει μια νέα γενιά τρομοκρατών» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο CNN Greece και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως έχει δείξει μια ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα οργανωμένης βίας τα οποία εκπορεύονται από τα Εξάρχεια.

«Σήμερα στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια καινούργια γενιά "αγωνιστών", που θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να καταλήξουν να στελεχώσουν την καινούργια γενιά της τρομοκρατίας Έχω πει πολλές φορές – και το επαναλαμβάνω – ότι η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ δεν είναι τελικά τόσο μεγάλη. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι μόνο να ανακτηθεί επιχειρησιακά ο έλεγχος των Εξαρχείων, δεν είναι μόνο αστυνομικό το πρόβλημα, είναι πιο σύνθετο. Είναι πως μια παραδοσιακή γειτονιά της Αθήνας θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει την ταυτότητά της, θα μπορέσει να ανακτήσει την οικονομική ζωή, την οποία είχε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, και πως όλη αυτή η προσπάθεια θα συνδυαστεί με μια συνολική επιχείρηση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την οποία εγώ προσωπικά την οραματίζομαι με αφετηρία μια μεγάλη αστική ανάπλαση, που θα έχει στο κέντρο της το Αρχαιολογικό Μουσείο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει πως «Δεν υπάρχει στην ουσία κράτος στα Εξάρχεια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο από καμία οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», ενώ μιλά και για την κατάσταση στο Πολυτεχνείο.

«Δεν γίνεται δημόσιοι χώροι, πόσο μάλλον δημόσιοι ακαδημαϊκοί χώροι να τελούν υπό κατάληψη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά. Απαιτεί πολιτική βούληση για να αντιμετωπισθεί και θα αντιμετωπιστεί την επόμενη ημέρα» ξεκαθαρίζει, ενώ επισημαίνει πως στα Εξάρχεια επί των ημερών της ΝΔ η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη και «υπήρχαν ομάδες ταχείας παρέμβασης».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι στην τελευταία σχετική συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα παρουσίασε πλαστά στοιχεία και λέει πως «οι πολίτες σήμερα στην Ελλάδα αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς από ότι αισθανόντουσαν πριν από κάποια χρόνια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι η ανοχή την οποία δείχνει η κυβέρνηση στον «Ρουβίκωνα» είναι προκλητική και πως «υπάρχει μια μεγάλη κατανόηση σε ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους δραστηριότητες».

«Αυτά θα σταματήσουν» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μιλώντας για τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας και τις περικοπές στους μισθούς τους λέει πως «είναι στην πρώτη γραμμή και αισθάνονται και αυτοί μία λογική αγανάκτησης όταν η οργανωμένη Πολιτεία δεν τους καλύπτει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή