Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί και χούλιγκαν του ΠΑΟΚ ύποπτοι για τον εμπρησμό υπό κατάληψη κτιρίου

Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί και χούλιγκαν του ΠΑΟΚ ύποπτοι για τον εμπρησμό υπό κατάληψη κτιρίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και οπαδοί του ΠΑΟΚ φέρονται να κρύβονται πίσω από τον εμπρησμό υπό κατάληψη κτιρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από τις έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την συνεργασία της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας.

Συγκεκριμένα, στα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, διακρίνονται πανό με ακροδεξιά συνθήματα, ενώ μεταξύ των δραστών συμπεριλαμβάνονται και άτομα με διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω βίντεο, πέταξαν καπνογόνο εντός του κτιρίου, το οποίο φαίνεται να σβήνει και δέκα λεπτά αργότερα να ξεσπά η πυρκαγιά. Εκτιμάται ότι η φωτιά προκλήθηκε από το καπνογόνο και δεν υπήρξε δεύτερη επίθεση μετά τη ρίψη του.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη δεν ήταν ενεργή, καθώς υπήρχε πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο.

Γίνονται προσπάθειες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για ταυτοποίηση των δραστών, κάτι το οποίο, αρμόδια στελέχη του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται να γίνει άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή