Κ. Καραμανλής: Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Κ. Καραμανλής: Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΑΔΜ, έκανε λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής  τόνισε με νόημα πως: « Στα εθνικά θέματα καλό είναι να μιλάνε αυτοί που πρέπει να μίλανε, περιμένουμε ενημέρωση (από την κυβέρνηση)»

Αναφερόμενος στη στάση της παράταξής του ανέφερε ότι «τη ΝΔ εκφράζουν ο πρόεδρος του κόμματος, ο υπεύθυνος τομεάρχης και η εκπρόσωπος Τύπου… Αυτοί εκφράζουν τη θέση της ΝΔ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά η επίσημη θέση εκφράζεται από αυτούς, και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι» και πρόσθεσε πως «ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται: είτε του πεις να πάει, είτε του πεις δε θα πάει, θα κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς στη ΝΔ τη σεβόμαστε την Εκκλησία, την ακούμε την Εκκλησία, πρέπει να έχει άποψη, αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε. Εξωτερική πολιτική ασκεί η εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Εκκλησία έχει καθαρή θέση για το όνομα, δεν πρέπει να κρίνουμε τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος κατέχει έναν θεσμικό ρόλο και το αν ήταν άστοχη ή όχι η δήλωσή του κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Μιλώντας για το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής, ανέφερε πως ήταν ένα «ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση» που «αλλάζει τα δεδομένα», ενώ άφησε αιχμές κατά του κ. Τσίπρα ότι αυτός και η κυβέρνηση δεν έχουν ενημερώσει κανέναν για τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό.

«Επιθυμία του κάθε πατριώτη Έλληνα και όλων μας στη ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος ‘’Μακεδονία’’» διευκρίνισε τέλος. «Μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός, και το αν η ονομασία θα δεσμεύει τους πάντες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή