Ο Ρεπουμπλικάνος Πατ Μίχαν ελέγχεται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος

Ο Ρεπουμπλικάνος Πατ Μίχαν ελέγχεται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τον Ρεπουμπλικάνο Πατ Μίχαν, μεταδίδει το CNN.

Η έναρξη της έρευνας έγινε μετά από ένα νέο δημοσίευμα το Σαββατοκύριακο, σχετικά με την κατάχρηση ποσού χιλιάδων δολαρίων δημοσίου χρήματος από τον ίδιο, προκειμένου να ρυθμίσει καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, από πρώην συνεργάτιδας του.

Σύμφωνα με την ηγεσία της επιτροπής, η έρευνα θ’ αρχίσει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times” σύμφωνα με το οποίο: “Ο Μίχαν ενδέχεται να εμπλέκεται σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και να προέβη σε κατάχρηση δημοσίου χρήματος.”

Παράλληλα, στο δημοσίευμα αυτό, αναφέρθηκε ότι ο Μίχαν με επιστολή του προς την επιτροπή, ζήτησε την διερεύνηση των καταγγελιών που έχουν γίνει σε βάρος του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μία πρώην συνεργάτης του, τον κατηγόρησε ότι είχε συμπεριφορά σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον της κι όταν εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, τότε, έγινε επιθετικός. Η πρώην συνεργάτης του, γνωστοποίησε αρχικά το περιστατικό στο αρμόδιο γραφείο καταγγελιών του Κογκρέσου, ενώ στην συνέχεια, άρχισε να εργάζεται από το σπίτι της. Τελικά όμως, εγκατέλειψε την εργασία της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Αργότερα, προχώρησε σε εμπιστευτικό διακανονισμό, το οικονομικό κόστος του οποίου, εξοφλήθηκε από το ταμείο χρηματοδότησης του Μίχαν στο Κογκρέσο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν που εκλέγεται στο Ουισκόνσιν δήλωσε ότι απομακρύνει τον Μίχαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος. Παράλληλα, ο Ράιαν υποστήριξε ότι ο Μίχαν θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία και χρησιμοποίησε για να προχωρήσει στον οικονομικό διακανονισμό.

Ο Μίχαν από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απέρριψε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας υποστηρίζοντας ότι: “κάθε βήμα της διαδικασίας έγινε με ηθικό τρόπο κι όπως προβλέπεται.” Παράλληλα, το μέλος του Κογκρέσου ζήτησε από την πρώην συνεργάτιδά του να προχωρήσει σε άρση του εμπιστευτικού χαρακτήρα του διακανονισμού, ώστε να καταστεί δυνατή “η δημοσιοποίηση όλων των γεγονότων.”

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την πρώην συνεργάτιδα του Μίχαν δήλωσε: “Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή της πελάτισσας μας σε θύμα, για δεύτερη φορά από αυτόν τον άντρα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Μίχαν για την δημοσιοποίηση λεπτομερειών του διακανονισμού.

«Στην περίπτωση που εξακολουθήσει να παραβιάζει τους όρους εμπιστευτικότητας για τους οποίους έχει ο ίδιος συμφωνήσει, τότε, δεν θ’ αφήσει άλλο περιθώριο στην πελάτη μας, παρά μόνο την άσκηση νομικών μέτρων από μέρους της,» δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξης Ρόνικερ.

Όπως συνηθίζεται τυπικά, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι: «το γεγονός διεξαγωγής της έρευνας για τις καταγγελίες και η δημόσια αναφορά της, δεν υπονοεί την διάπραξη αδικημάτων. Επίσης, δεν αντανακλά οποιαδήποτε κρίση, για λογαριασμό της επιτροπής.»

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων διερευνά κατά την παρούσα περίοδο, τα μέλη του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, Μπλέικ Φάρεντχολντ που είναι Ρεπουμπλικάνος από το Τέξας και Ρούμπεν Κίχουεν, που είναι Δημοκρατικός από τη Νεβάδα μετά από καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δύο κοινοβουλευτικοί που διερευνώνται έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους, μετά την λήξη της παρούσας θητείας τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή