Ν.Δ.: Προκλητική η ανοχή ΣΥΡΙΖΑ στον «Ρουβίκωνα»

Ν.Δ.: Προκλητική η ανοχή ΣΥΡΙΖΑ στον «Ρουβίκωνα»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και στην κυβέρνηση για την «ακατανόητη ανοχή» στον «Ρουβίκωνα», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναφέροντας στην ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας, αλλά και της εγχώριας τρομοκρατίας. «Δεν θα επιτρέψω να δούμε στην Ελλάδα να αναβιώνει μια νέα γενιά τρομοκρατών», διεμήνυσε χθες ο κ. Μητσοτάκης, ένα 24ωρο αφότου μετείχε στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας και χαρακτήρισε τους τρομοκράτες «εχθρούς της Δημοκρατίας».

Επιδιώκοντας να επαναφέρει την ατζέντα, στην οποία έχει κυριαρχήσει το Σκοπιανό, στα πραγματικά προβλήματα και με αφορμή το επίμαχο ζήτημα της χορήγησης νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε (σε συνέντευξή του στο CNN.gr) ότι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια, δεν πρέπει να παίρνει άδεια «για κανένα λόγο», πόσο μάλλον όταν δεν έχει δημόσια μετανοήσει για τις πράξεις του. Πολλώ δε μάλλον, αφού, όπως υπογράμμισε, σήμερα στη χώρα «εκτρέφεται μια καινούργια γενιά τρομοκρατών, η οποία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα βλέπει ξεκάθαρα τον ιδεολογικό της καθοδηγητή». Κατέληξε, δε, ότι το νομικό πλαίσιο πρέπει να προσαρμοστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τέτοιου είδους εγκλήματα να μην βγαίνουν από τη φυλακή για κανέναν λόγο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε δρομολογήσει την κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν. «Το πρώτο νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ουσιαστικά η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των τρομοκρατών και αυτών που ασπάζονται τις δικές τους απόψεις. Ηταν ένα μεγάλο λάθος, θα διορθωθεί άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Το άβατο των Εξαρχείων

Αιχμές άφησε και για το άβατο των Εξαρχείων, επαναφέροντας την κριτική του προς την κυβέρνηση για την ανοχή σε φαινόμενα οργανωμένης βίας που εκπορεύονται από τα Εξάρχεια και καταγγέλλοντας ότι στα Εξάρχεια «στην ουσία δεν υπάρχει κράτος». «Και αυτό είναι κάτι το οποίο από καμία οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και σήμερα στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια καινούργια γενιά “αγωνιστών”, που θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να καταλήξουν να στελεχώσουν την καινούργια γενιά της τρομοκρατίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ «δεν είναι τελικά τόσο μεγάλη». Την ίδια ώρα, αφού επανέλαβε ότι το «νόμος και τάξη» δεν είναι δεξιά ατζέντα», μίλησε για ατζέντα «της κοινής λογικής», ξεκαθάρισε ότι η πόλη δεν πρέπει να αστυνομοκρατείται μεν, πρόσθεσε δε ότι η σημερινή κατάσταση ανομίας, ειδικά μετά την κατάργηση της ομάδας Δέλτα, είναι μια «ιδεολογική προσέγγιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή