Στην ισπανική Nautal η ελληνική πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών Incrediblue

Στην ισπανική Nautal η ελληνική πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών Incrediblue

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο ξένης εταιρείας περνάει μία ακόμη startup ελληνικών συμφερόντων. Ο λόγος για την εταιρεία Incrediblue, πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών αναψυχής μέσω Διαδικτύου, η οποία εξαγοράστηκε εξ ολοκλήρου από την ισπανική Nautal. Η τελευταία αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για ναύλωση σκαφών στην Ισπανία και μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Η συναλλαγή, το τίμημα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, θεωρείται ότι έχει πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές. Η μεν Incrediblue εντάσσεται πλέον σε μία πολύ μεγαλύτερη εταιρεία με τα οφέλη που αυτό έχει κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητά της, η δε Nautal αποκτά πρόσβαση στην αγορά της Ελλάδας και εν γένει της Ανατολικής Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επωνυμία Incrediblue θα εξακολουθήσει να υπάρχει, καθώς θα αποτελεί το τμήμα εκείνο της Nautal στο οποίο θα ενταχθούν αποκλειστικά τα πολυτελή σκάφη που βρίσκονται σήμερα και στις δύο πλατφόρμες. Η ιστοσελίδα της Incrediblue θα ανασχεδιαστεί, όπως επίσης και το λογότυπό της, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε επτά γλώσσες: ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά, ελληνικά. Η Nautal, από την πλευρά της, θα αναπτύξει την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της www.nautal.gr. Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος και ένας εκ των τριών ιδρυτών της Incrediblue κ. Αντώνιος Φιοράκης θα συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή (board of advisors) της Nautal, δεν θα έχει όμως ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας.

Η Incrediblue ιδρύθηκε το 2013 από τους Αντ. Φιοράκη, Γ. Γάτο και Θ. Ορφανίδη. Αρχικά, η έδρα της ήταν στην Ελλάδα, όμως από το 2015 μεταφέρθηκε στο Λονδίνο. Συνολικά, η εταιρεία στα πέντε περίπου χρόνια λειτουργίας της έχει λάβει χρηματοδότηση 2,2 εκατ. δολαρίων από ελληνικά και βρετανικά funds. Στην πλατφόρμα της Incrediblue φιλοξενούνται σήμερα πάνω από 1.000 σκάφη, με την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας να είναι στην Ελλάδα. Η Nautal, η οποία ιδρύθηκε επίσης το 2013, φιλοξενεί στην πλατφόρμα της πάνω από 19.000 σκάφη και δραστηριοποιείται στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Κροατία, στην Ολλανδία, στις ΗΠΑ και στην Καραϊβική. Η Incrediblue είναι η πρώτη εταιρεία που εξαγοράζει η Nautal και η στρατηγική της είναι να εξαγοράσει και άλλες εταιρείες που είναι ηγέτιδες στον κλάδο αυτό σε άλλες χώρες.

Αν και οι κρατήσεις μέσω Διαδικτύου στην ενοικίαση σκαφών είναι σήμερα χαμηλή, υπολογίζονται στο 10% – 15%, εκτιμάται ότι σε ορίζοντα πενταετίας θα αναπτυχθούν σημαντικά και θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία με αυτήν των online κρατήσεων ξενοδοχείων (όπως η Booking) και αυτοκινήτων, που έχουν μερίδια 75% – 80%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή