Ανδρικές επιδόσεις από την Κορακάκη

Ανδρικές επιδόσεις από την Κορακάκη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιδόσεις, αντοχές και σταθερότητα που θα ζήλευαν οι άνδρες ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για την Αννα Κορακάκη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης πήρε μέρος στον αγώνα επιλέκτων (αεροβόλα όπλα), που πραγματοποιήθηκε με τους νέους κανονισμούς (Θεσσαλονίκη) και έφερε και τις δύο ημέρες 580/600, με τους άνδρες να βρίσκονται 10 πόντους κάτω.

Οι νέοι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας εξισώνουν την ανδρική με τη γυναικεία σκοποβολή και οι γυναίκες θα ρίχνουν 60 βολές αντί για 40 που έριχναν. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια του αγώνα από 50 λεπτά πηγαίνει σε 1.15΄ για τους ηλεκτρονικούς στόχους και φτάνει τη μία ώρα και τα 30 λεπτά στους χάρτινους.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η σωματική κόπωση, αλλά η αυτοσυγκέντρωση. Το μυαλό κουράζεται γιατί πρέπει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να μένει απόλυτα συγκεντρωμένο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και πατέρας της Αννας, Τάσος Κορακάκης και αναφερόμενος στις επιδόσεις, πρόσθεσε: «Επίσημοι διεθνείς αγώνες δεν έχουν γίνει. Από τα δικά μας στατιστικά πρόκειται για εντυπωσιακές επιδόσεις. Στους άνδρες με 579/600 – 580/600 μπαίνεις σε τελικούς παγκοσμίων κυπέλλων».

Η Αννα Κορακάκη τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε διεθνή διοργάνωση. Σήμερα, μαζί με τον αδελφό της Διονύση και τον προπονητή τους θα μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να πάρουν μέρος σε παγκόσμιο μίτινγκ αεροβόλων. Θα αγωνιστούν και οι Παυλίδης (πιστόλι εφήβων), Γιαμπιεράκης (πιστόλι ανδρών), Παπακανέλλου και Λάμπρου (πιστόλι γυναικών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή