NEWSLETTER

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτευμένη Σιμόν

«Αγαπημένο μου παιδί, είσαι ο απόλυτος έρωτάς μου, αυτό που συμβαίνει μια φορά στη ζωή, ίσως και ποτέ. Δεν πίστευα ότι θα έλεγα ποτέ αυτά τα λόγια που αναβλύζουν φυσικά από μέσα μου όταν σε βλέπω. Σε λατρεύω. Σε λατρεύω με όλο μου το σώμα και την ψυχή. Είσαι το πεπρωμένο μου, η αιωνιότητα, η ζωή μου». Ο παθιασμένος έρωτας της Σιμόν ντε Μποβουάρ με τον Κλοντ Λανζμάν, 18 χρόνια μικρότερό της, αποκαλύπτεται σε ένα γράμμα που για πρώτη φόρα βλέπει το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Le Monde. Τα λόγια της, βέβαια, δείχνουν και κάτι άλλο. Οτι δεν ήταν ικανοποιημένη σεξουαλικά από τον σύντροφό της Ζαν-Πολ Σαρτρ. Το χρυσό ζευγάρι της γαλλικής διανόησης είχε ανοιχτή σχέση και απολάμβανε πολλούς συντρόφους.

Υπό κράτηση

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του εκδότη και βιβλιοπώλη Γκούι Μινχάι από το Χονγκ Κονγκ. Ο σουηδικής υπηκοότητας βιβλιοπώλης είχε εξαφανιστεί το 2015 μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, για να αποκαλυφθεί λίγο αργότερα ότι βρισκόταν υπό κράτηση από τις κινεζικές αρχές με την κατηγορία της έκδοσης βιβλίων που ενοχλούσαν τους ηγέτες του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος. Ο κ. Μινχάι παρέμεινε έγκλειστος για περίπου δύο χρόνια, προκαλώντας αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Αφέθηκε ελεύθερος μόλις τον περασμένο Οκτώβριο για να καταλήξει και πάλι στα χέρια των Αρχών πριν από μερικές ημέρες. Ο κ. Μινχάι επέβαινε σε τρένο με προορισμό το Πεκίνο και συνοδευόταν από δύο Σουηδούς διπλωμάτες, όταν αστυνομικοί με πολιτικά τον συνέλαβαν με κατηγορίες για… κατασκοπεία.

Ριφιφί σε βιβλία

Φτερά έκανε ένα από τα σπάνια βιβλία του Χάρι Πότερ αξίας αρκετών χιλιάδων λιρών. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εκδόσεις της «Φιλοσοφικής λίθου» από τον οίκο Bloomsbury, αξίας 40.000 λιρών, που έκλεψαν διαρρήκτες από βιβλιοπωλείο του Νόρφολκ της Αγγλίας. Ανάμεσα στους θησαυρούς που εκλάπησαν είναι επίσης μια υπογεγραμμένη έκδοση του «The colour of magic» του Τέρι Πράτσετ αξίας 9.000 λιρών, μία από τις πρώτες εκδόσεις του «Χόμπιτ» του Τόλκιν του 1937, αξίας 7.000 λιρών, συλλεκτικές εκδόσεις «Γουίνι το αρκουδάκι», αξίας 5.000 λιρών, μία έκδοση από το φημισμένο «Χρονικό του χρόνου» του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ του 1983 με υπογραφή εκτύπωσης από τον συγγραφέα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή