Τσομπανίδης: Υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κοιτάζουμε αλλά δεν τα βλέπουμε

Τσομπανίδης: Υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κοιτάζουμε αλλά δεν τα βλέπουμε

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια νέα αρχή, στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013, χαρακτήρισε, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm, την επιλογή στη λίστα «Under 30» για την Ευρώπη από το αμερικάνικο περιοδικό Forbes, ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης, εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης PHEE.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κοιτάζουμε αλλά δεν τα βλέπουμε και τα φύκια που υπάρχουν στο παράκτιο μέτωπο της Ελλάδας, είναι μια κατάλληλη πρώτη ύλη είναι ένας πραγματικός πλούτος για την Ελλάδα που πηγαίνει χαμένος, είπε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε το 2013, όταν μετά από σκέψη και όραμα έγινε αντιληπτό ότι δεν πρέπει τα φύκια που συγκεντρώνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από τους δήμους, με μεγάλο οικονομικό κόστος, να καταλήγουν στις χωματερές, αλλά να γίνει μια προσπάθεια μπουν στην καθημερινότητά μας.

Η προσπάθεια που ουσιαστικά ξεκίνησε μαζί με τον συνέταιρο του Νίκο Αθανασόπουλο, δεν απέδωσε καρπούς αμέσως αλλά μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, είπε ο Σταύρος Τσομπανίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 fm .

Από την αρχή ο στόχος, είπε ο κ. Τσομπανίδης, ήταν να δουν το προϊόν στην αγορά να μετρήσουν τη δυναμική του και να προσπαθήσουν να το κάνουν εμπορεύσιμο και προσβάσιμο σε όλους. Στόχος πάντως όπως τόνισε δεν είναι η ελληνική αγορά παρότι έχει αγκαλιάσει το προϊόν αλλά το εξωτερικό καθώς προέχει η επιχειρηματική εξωστρέφεια.

 

Εξηγώντας την καινοτόμο ιδέα του, ανέφερε ότι ανέπτυξαν μια μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή ζωή με έναν εναλλακτικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Όπως είπε, μετά τη διαδικασία συλλογής των φυκιών, γίνεται επεξεργασία ώστε η πρώτη ύλη να συμπιεστεί και να δημιουργηθεί μια νέα πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή θηκών για κινητά τηλέφωνα, δημιουργία συσκευασιών πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης. Όπως τόνισε ο κ. Τσομπανίδης τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου.

Ο εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης PHEE χαρακτήρισε την επιλογή στη λίστα «30 Under 30» για την Ευρώπη, ως μια ομαδική διάκριση και έστειλε το μήνυμα στον κόσμο του επιχειρείν ότι με σκληρή δουλειά, υπομονή και συνεργασία η επιτυχία θα έρθει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή