Εντονο ενδιαφέρον για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου

Εντονο ενδιαφέρον για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πανεθνικό ξεσηκωμό στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα μπροστά από τη Βουλή, κάνει λόγο μιλώντας στο «kathimerini.gr» ο κ. Δημήτριος Μιχάκης, νομικός, επικεφαλής επιστημονικής επιτροπής εθνικών ζητημάτων και συντονιστής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Αθήνας.

Οπως εξηγεί το ενδιαφέρον του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς Ελληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και κάθε γωνιά του κόσμου τηλεφωνούν και στέλνουν μηνύματα με αφορμή το συλλαλητήριο.

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός δηλώνει τη συμμετοχή του, από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα προσέλθουν κατά χιλιάδες και θα συγκεντρωθούν στι Σύνταγμα ενώνοντας τις φωνές τους με τον λαό της Αθήνας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι συγκλονιστικά, ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος με την αδικία και ζητά να εισακουστεί η φωνή του από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις αρχές της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας», δηλώνει ο κ. Μιχάκης. Το σύνθημα του συλλαλητηρίου, προσθέτει, είναι «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» και επισημαίνει ότι «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα και λέμε όχι στη σύνθετη ονομασία». Ακόμη, υποστήριξε ότι «η 4η Φεβρουαρίου του 2018 θα μείνει στην ελληνική ιστορία».

Ο κ. Μιχάκης κάλεσε τον κ. Κοτζιά να σταματήσει να επιμένει για σύνθετη ονομασία δηλώνοντας ότι «το συλλαλητήριο ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών και θα έπρεπε η κυβέρνηση να το αξιοποιοί και όχι να το αποκρύπτει».

Παράλληλα,  δεν διστάζει να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια αυτή. «Ο κόσμος μας στηρίζει, μόνο αυτόν εμπιστεύομαι πλέον, αυτός θα γράψει την ιστορία της Ελλάδος και ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα όσια και τα ιερά της πατρίδας και της αληθινής Δημοκρατίας. Στη διοργάνωση δεχόμαστε τη συμπαράσταση και της Εκκλησίας».

Ο κ. Μιχάκης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους στόχους του συλλαλητηρίου της Αθήνας. «Ο στόχος μας είναι να δηλωθεί παγκοσμίως και μέσω της εικόνας και του λόγου ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται άλλη υποτίμηση και άλλον εξευτελισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή