ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Πάιατ κατά του βανδαλισμού του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία από thestival.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε μήνυμα κατά των εγκλημάτων μίσους και συγκεκριμένα του βανδαλισμού του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα από οπαδούς της Χρυσής Αυγής την Κυριακή, προέβη μέσω Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Συγχαρητήρια στον Δαυίδ Σάλτιελ, στον δήμαρχο Μπουτάρη και τον ΠτΔ Παυλόπουλο για την πρόοδο του Μουσείο και Εκπαιδευτικού Κέντρου Ολοκαυτώματος. Είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας να εκπαιδεύσουμε και να βοηθήσουμε να αποτραπούν εγκλήματα μίσους, όπως ο αξιοθρήνητος βανδαλισμός του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τη Χρυσή Αυγή την Κυριακή», αναφέρει συγκεκριμένα η κοινοποίηση του Αμερικανού πρέσβη στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι χθες άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου με μαύρο σπρέι έγραψαν πάνω στο μνημείο τη φράση «Χρυσή Αυγή».

Eπιπλέον, τις βεβηλώσεις του Μνημείου Ολοκαυτώματος αλλά και του Λευκού Πύργου, όπως και τον εμπρησμό του διατηρητέου κτιρίου της κατάληψης «Libertatia», καταδίκασε ομόφωνα με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος σε μια πόλη που έχασε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τη συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων συμπολιτών μας είναι μια απολύτως καταδικαστέα πράξη, η οποία καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία και τη βιαιότητα της ιδεολογίας των νεοναζιστών και των φασιστικών ιδεών. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο της δημοκρατικής πολιτείας και με μηδενική ανοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα. Επίσης, σημειώνεται ότι είναι «λυπηρό και καταδικαστέο γεγονός ο εμπρησμός του νεοκλασικού κτηρίου επί της Λεωφόρου Στρατού από ακραία στοιχεία», αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ