Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ το στέλεχος που προκάλεσε αντιδράσεις με τις αναρτήσεις του στα social media

Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ το στέλεχος που προκάλεσε αντιδράσεις με τις αναρτήσεις του στα social media

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, παραπέμπεται ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Οργάνωσης, Δημήτρης Τρούπος, για τις αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος:  

«Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς».

Ο Δημήτρης Τρούπος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ανάρτήσεις του σχετικά με το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ζητήσει «ειλικρινά συγγνώμη» μέσω twitter.

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη, εκφράσεις σαν κι αυτές που κατέθεσα σε αυτόν εδώ τον λογαριασμό δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δε συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή του στελέχους της ΟΝΝΕΔ κάνοντας λόγο για «πολιτική χυδαιότητα» αναφορικά με τις αναρτήσεις του Δημήτρη Τρούπου.

«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει "πιθήκους" τους πολίτες της ΠΓΔΜ!», ανέφερε μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή