Flashback στην 24η Ιανουαρίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 24η Ιανουαρίου-1

Το στρατιωτικό αρχηγείο του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τις αεροεπιδρομές της δημοκρατικής κυβέρνησης, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε εννέα άτομα και τραυμάτισαν περισσότερα από δέκα, στην πόλη της Σαλαμάνκας, στη δυτική Ισπανία, το 1938. Η συγκεκριμένη επίθεση οδήγησε σε μπαράζ εκατέρωθεν βομβαρδισμών από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. (AP Photo)

Flashback στην 24η Ιανουαρίου-2

Το σκεπασμένο με τη βρετανική σημαία φέρετρο που αναπαύεται ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός και ένας εκ των νικητών του Β´Παγκοσμίου Πολέμου, Ουίνστον Τσόρτσιλ,  περνά τις πύλες της Αίθουσας του Ουέστμινστερ, με κατεύθυνση τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, όπου θα διεξαχθεί η κηδεία του ιστορικού πολιτικού, το 1965. (AP Photo)

Flashback στην 24η Ιανουαρίου-3

Τρία μέλη της «οικογένειας» του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον ράβουν ένα πολύχρωμο γιλέκο για τον «Μεσσία» τους, ο οποίος βρίσκεται σε δίκη ως ηθικός αυτουργός στις δολοφονίες Τέιτ – Λα Μπιάνκα, μαζί με τρεις γυναίκες «ακολούθους» του, το 1971. Ορισμένες γυναίκες, «πιστές» στον Μάνσον, και μέλη της σέχτας του, κατασκήνωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από το δικαστήριο που διεξαγόταν η επτάμηνη δίκη, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, το 1971. (AP Photo/David F. Smith)

Flashback στην 24η Ιανουαρίου-4

Με έναν άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας στο πλάι του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος κάνει τζόκινγκ σε μία βάση του στρατού στην Ουάσιγκτον, τη μόλις τέταρτη μέρα της  προεδρικής θητείας του, το 1989. (AP Photo/Barry Thumma)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή