ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από πυρά σε σχολείο στο Κεντάκι

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από πυρά σε σχολείο στο Κεντάκι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε σήμερα σε Λύκειο στο δυτικό Κεντάκι.

Την τραγική είδηση γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Ματ Μπέβιν, ενώ ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό από την πολιτειακή αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Ματ Μπέβιν, οι δύο νεκροί είναι μια 15χρονη και ένας 15χρονος, ενώ ο φερόμενος δράστης είναι, επίσης, 15 ετών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στο Λύκειο της κομητείας Μάρσαλ στο Μπέντον του Κεντάκι, ανέφεραν τα μηνύματα που ανήρτησε η αστυνομία στο Twitter.

Πρόκειται για την τελευταία κατά σειρά τραγωδία στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών με πυροβολισμούς, ένα φαινόμενο που μαστίζει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 15χρονος, που φέρεται να άνοιξε πυρ, συνελήφθη σχεδόν 15 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

«Οι αρχές έχουν ασφαλίσει την περιοχή και ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση», επισήμανε η αστυνομία.

Πέντε από τους 19 τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Στελέχη του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών των ΗΠΑ (ATF) αναπτύχθηκαν στο σχολείο, όπως ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters Μαρκ Ντόραν, ερευνητής της ATF στο Κεντάκι. Στο σημείο του αιματηρού περιστατικού αναπτύχθηκαν και αστυνομικοί του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Οι αρχές «έθεσαν υπό κράτηση ένα πρόσωπο και δεν έχουν κανέναν λόγο να πιστεύουν», ότι εμπλέκεται κάποιο άλλο πρόσωπο.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Ματ Μπέβιν μίλησε στο Twitter για «μια συγκλονιστική τραγωδία» αναφερόμενος στο περιστατικό.

«Είναι απίστευτο που αυτό συνέβη σε μια μικρή, κλειστή κοινότητα, όπως την κομητεία Μάρσαλ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος δράστης είναι μαθητής του σχολείου, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση και αναμένεται να κατηγορηθεί για φόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή