Στο Σύνταγμα το νέο συλλαλητήριο

Στο Σύνταγμα το νέο συλλαλητήριο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του νέου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου. Στελέχη της διοργάνωσης αναφέρουν στην «Κ» ότι Ελληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και κάθε γωνιά του κόσμου τηλεφωνούν και στέλνουν μηνύματα με αφορμή το συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι της μεθεπόμενης Κυριακής μπροστά στη Βουλή και στο οποίο θέλουν να δώσουν «πανεθνικό χαρακτήρα». Το σύνθημα του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με τους ίδιους, θα είναι «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» και στόχος είναι να επισημανθεί ότι δεν νοείται διαπραγμάτευση για το όνομα, καθώς και ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμία σύνθετη ονομασία.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το συλλαλητήριο ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών και θα έπρεπε η κυβέρνηση να το αξιοποιεί και όχι να το αποκρύπτει. 

Οι όποιες σκέψεις υπήρξαν για πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στον Πειραιά, στις οποίες αναφέρθηκε χθες η «Κ», φαίνεται ότι έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά. Η πραγματοποίηση του νέου συλλαλητηρίου αναμένεται με ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές με βάση και όσα έγιναν μετά τη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας η μεγαλύτερη που έγινε στην πόλη τα τελευταία χρόνια και από τις μεγαλύτερες στη Ελλάδα.

Η μεγάλη συμμετοχή και η εντυπωσιακή εικόνα της προκάλεσαν ήδη πολιτικό αποτέλεσμα, καθώς κυβέρνηση και κόμματα έδειξαν να λαμβάνουν υπ’ όψιν στους σχεδιασμούς τους γύρω από τη διαπραγμάτευση το μήνυμα που εξέπεμψαν ο όγκος και ο παλμός των διαδηλωτών, οι οποίοι συνέρρευσαν σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή