Ωρα απαντήσεων στο χορτάρι

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «προβολείς» στρέφονται απόψε στο γεμάτο γήπεδο «Καραϊσκάκη», όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας (19.30). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε διάστημα 17 ημερών, οι παίκτες του Γκαρθία και του Χιμένεθ θα βρεθούν αντιμέτωποι τρεις φορές.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη στο Φάληρο. Ο Μάριν εξέτισε την ποινή του και θα παίξει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ στη θέση του Πάρντο. Ακόμη, ο Ζιλέ και ο Ταχτσίδης διεκδικούν τη θέση του δεύτερου αμυντικού μέσου δίπλα στον Ρομαό. Τερματοφύλακας θα είναι ο Προτό, ακραίοι μπακ οι Φιγκέιρας, Κούτρης, στόπερ οι Ενγκελς, Σισέ, αριστερό εξτρέμ ο Μιραλάς, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Καρίμ Ανσαριφάρντ. Δεν υπολογίζονται οι ανέτοιμοι Ελαμπντελαουί και Οτζίτζα Οφόε.

Από την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποκαλύψει αν θα παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1 ή 3-5-2, Πάντως, αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τις επιλογές του στη Λάρισα. Τερματοφύλακας θα είναι ξανά ο Μπάρκας, ενώ στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Τσιγκρίνσκι πιθανότατα θα αγωνιστεί ο Βράνιες που τελούσε υπό σιωπηρή τιμωρία. Στις υπόλοιπες θέσεις πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν οι Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (Κονέ), Λάζαρος, Αραούχο, Λιβάγια. Τη θέση του Γαλανόπουλου διεκδικεί ο Κονέ, ενώ τόσο ο Μασούντ όσο και ο Μπακασέτας έχουν λίγες πιθανότητες ώστε να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός μετράει ένα σερί εννέα νικών στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ είναι αήττητη μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που είχε φιλοξενηθεί στις 23 Οκτωβρίου του 2017 στο ΟΑΚΑ.

ΚΕΔ κατά Θεοδωρίδη

Kαταγγελία στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ έκανε χθες η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, με αφορμή όσα δήλωσε τη Δευτέρα για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στον αποψινό αγώνα Κυπέλλου του γηπέδου «Καραϊσκάκη». Σε περίπτωση που του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και υπάρξει καταδικαστική απόφαση, προβλέπεται πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα αποφάσισε να παρακολουθήσει από τις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου και του ΟΑΚΑ τα δύο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλους δύο προημιτελικούς. Το πρώτο, κατά χρονική σειρά, παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τη Λαμία (ώρα έναρξης 17.15). Οι «κυανέρυθροι» θα επιχειρήσουν να βάλουν «θεμέλια» πρόκρισης στην ημιτελική φάση, αναζητώντας μία νίκη με καθαρό σκορ. Η Λαμία θα παραταχθεί δίχως τον Πίτι και τον Λινάρδο, καθώς ο προπονητής της Μπάμπης Τεννές τους άφησε εκτός αποστολής.

Στις 21.45 θα αρχίσει στην Τούμπα ο τελευταίος σημερινός προημιτελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον εξαιρετικό φέτος Ατρόμητο. Δίχως άλλο, το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Νταμίρ Κάναντι, μπορεί να βάλει υψηλά έως και ανυπέρβλητα εμπόδια σε οποιοδήποτε γήπεδο. Ακόμη και στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ μετράει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί χωρίς τους Χατζηισαΐα, Γιαννούλη και Ουάρντα, βάσει της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στις δύο ομάδες κατά τον δανεισμό τους.

Για τους γηπεδούχους το αποψινό ματς βρίσκεται στην αφετηρία ενός δύσκολου προγράμματος, αφού ακολουθούν δύο εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος σε Αγρίνιο (την Κυριακή) και Ιωάννινα. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι τελικές αποφάσεις του Λουτσέσκου αναφορικά με την ενδεκάδα. Για παράδειγμα, κάτω από την εστία θα χρησιμοποιηθεί ο Ρέι ή ο Πασχαλάκης, ο οποίος έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του από τον αγώνα στην Ξάνθη. Για την άμυνα υπάρχει και η επιλογή του Μαλεζά, ενώ περισσότερες είναι οι λύσεις στα αμυντικά χαφ αλλά στις θέσεις των μεσοεπιθετικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή