«Κίνημα Αλλαγής» για Σκοπιανό: Διττό μέτωπο κατά κυβέρνησης και Ν.Δ.

«Κίνημα Αλλαγής» για Σκοπιανό: Διττό μέτωπο κατά κυβέρνησης και Ν.Δ.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σύσκεψη –η δεύτερη συνολικά– του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής θα λάβει χώρα σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή, ύστερα από ενημέρωση που έκανε η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στα υπόλοιπα μέλη του οργάνου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν κυρίως οργανωτικά θέματα του επικείμενου συνεδρίου, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και τα πρώτα συμπεράσματα από τις επιμέρους επιτροπές στις οποίες προεδρεύουν τα μέλη του συμβουλίου και έχουν κάνει ήδη τον πρώτο γύρο συνεδριάσεων.

Την ίδια ώρα το Σκοπιανό εξακολουθεί να απορροφά μεγάλο μέρος της δημόσιας συζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να περάσει στην αντεπίθεση, καθώς με αφορμή το συλλαλητήριο υπήρξαν διαφορετικές φωνές που εξέπεμψαν μία θολή γραμμή. Για τον λόγο αυτό, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Χαρ. Τρικούπη υπό τη Φώφη Γεννηματά, όπου τέθηκαν επί τάπητος η στρατηγική και η αποκρυστάλλωση της σημερινής θέσης του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υιοθετήθηκε πλήρως η απόφαση για την ενεργοποίηση μιας πιο επιθετικής ρητορικής σε διττό μέτωπο: πρώτον, απέναντι στη Ν.Δ. «για τις διαχρονικές ευθύνες της στη μη επίλυση του ζητήματος» και δεύτερον, απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση για την «επικίνδυνη διγλωσσία της». Κορυφαία στελέχη του κόμματος τόνιζαν στην «Κ» πως στο εν λόγω ζήτημα η κληρονομιά του Ανδρ. Παπανδρέου παίζει κομβικό ρόλο.

Επειδή η εν λόγω αναφορά μπορεί να δημιουργήσει παρανοήσεις με δεδομένο πως ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ δεν αποδεχόταν σύνθετη ονομασία, οι ίδιες πηγές αποσαφήνιζαν πως η θέση αυτή μεταφράζεται ως «πατριωτική στάση» προσαρμοσμένη «στα σημερινά δεδομένα». Δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις, ανέφεραν πως το ΠΑΣΟΚ εν έτει 2018 εστιάζει στο μείζον ζήτημα του αλυτρωτισμού, που θεωρείται ως το πιο σοβαρό που μπορεί να θίξει ζωτικά συμφέροντα της χώρας και γι’ αυτόν τον λόγο τα στελέχη του κόμματος θα το αναδεικνύουν σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Παράλληλα, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως η Χαρ. Τρικούπη θα επιθυμούσε στη «μάχη» για την υπεράσπιση των θέσεων του κόμματος να μπουν και οι πρώην πρωθυπουργοί της παράταξης. Με δεδομένο πως ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΚΙΔΗΣΟ αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση στήριξε την εθνική θέση του Βουκουρεστίου, εύλογα συμπεραίνει κανείς πως στο ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσαν τη «στήριξη» και από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή