Σε κρίσιμη ισορροπία ο Παναθηναϊκός

Σε κρίσιμη ισορροπία ο Παναθηναϊκός

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία «χτυπήματα» από μια διπλή παρτίδα πόκερ θα κρίνουν τις επόμενες ώρες πόσα χρήματα θα «σηκώσει» από το τραπέζι ο Παναθηναϊκός και πώς θα τα διαθέσει για να καλύψει μερικές από τις πιεστικές υποχρεώσεις του που τον απειλούν ακόμα και με αφαίρεση βαθμών. Οι επαφές με την Ιντερνασιονάλ για τον Μολέντο και με την Αλάνιασπορ για τον Βιγιαφάνες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, με βασικό ζητούμενο για τους «πράσινους» να εισπράξουν συνολικά κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, με μια μεγάλη προκαταβολή και σύντομο χρόνο εξόφλησης. Αν το πετύχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάτι πιο χειροπιαστό στους Τελάντερ, Ταυλαρίδη, Εσιέν, Τοτσέ και Λέτο, οι προσφυγές των οποίων εκδικάζονται σήμερα. Αν όχι, θα τους προσφέρουν πάλι υποσχέσεις για να τους πείσουν να μην τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, με αμφίβολο αποτέλεσμα λόγω των προηγούμενων διακανονισμών που δεν τηρήθηκαν.

Η πιο δυνατή οικονομική ένεση αναμένεται από τον Βιγιαφάνες. Η πρόταση της Αλάνιασπορ των Τζαβέλα και Μανιάτη ξεκίνησε από πολύ χαμηλά (200.000 ευρώ) και έφτασε χθες το βράδυ στις 800.000 ευρώ, αλλά απέχει πολύ από το 1,5 εκατ. που της ζητήθηκε αρχικά. Με δεδομένο ότι και οι τρεις πλευρές (οι δύο ομάδες και ο παίκτης) θέλουν πολύ να γίνει αυτή η μεταγραφή, εκτιμάται ότι μια προσφορά των Τούρκων κοντά στο ένα εκατ. ευρώ θα γεφυρώσει τις διαφορές και θα προκύψει συμφωνία. Τη λύση ίσως τη δώσει ο 26χρονος Αργεντινός. Η Αλάνια του προσφέρει 2,5 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, υπερτριπλάσιο, δηλαδή, από τις 250.000 που έχει τώρα. Αν δεχθεί να εισπράξει 200 με 300.000 ευρώ λιγότερα για να αυξηθεί ισόποσα η προσφορά της τουρκικής ομάδας και παραιτηθεί από τα οφειλόμενα, ο Παναθηναϊκός θα καρπωθεί περισσότερα από 1,1 εκατ. ευρώ και θα συμφωνήσει.

Ο Βιγιαφάνες είναι ο μόνος που δέχθηκε να υπογράψει τον διακανονισμό για την εξόφληση της δόσης του Οκτωβρίου και δεν μπορεί να πιέσει με προσφυγή. Μπορεί, όμως, να το κάνει από τη Δευτέρα όταν θα διπλώσει η δόση του Δεκεμβρίου, εφόσον δεν εξοφληθεί. Το «όπλο» της προσφυγής το έχει ο Μολέντο και ίσως το χρησιμοποιήσει εάν δεν βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή με την Ιντερνασιονάλ. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει περίπου στις 250.000 ευρώ συν ένα σημαντικό κούρεμα των οφειλομένων, αλλά η «Κολοράντο» θέλει σε δόσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός ζητεί άμεση καταβολή. Ο χρόνος πιέζει και λογικά η υπόθεση θα κλείσει σύντομα. Κίνηση για επιθετικό θα γίνει μόνο αν προκύψουν πωλήσεις, με το όνομα του Γκούσταβ Ενγκβαλ να είναι στο προσκήνιο. Είναι 21χρονος διεθνής Σουηδός σέντερ φορ και η Μπρίστολ Σίτι τον παραχωρεί δανεικό. Ολοκληρώθηκε, τέλος, η συμφωνία με την Ουρακάν για τον Τσάβες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο Παναθηναϊκός απαλλάσσεται απ’ όλο το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) που οφείλει για τη μεταγραφή του ή θα μείνει υπόλοιπο.

• Πίσπας και Αυλωνίτης υπολογίζονται για το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στο οποίο οι «πράσινοι» θα έχουν ειδική θύρα για τους οπαδούς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή