Παναθηναϊκός: Διαχείριση της κόπωσης

Παναθηναϊκός: Διαχείριση της κόπωσης

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διαχείριση του άγχους και της βαθμολογικής πίεσης, ύστερα από τις δύο ήττες την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και τα πιθανά σημάδια κόπωσης από τα 130 λεπτά των τριών αγώνων που έδωσαν σε διάστημα έξι ημερών, είναι τα κυρίαρχα ζητούμενα του Τσάβι Πασκουάλ για τον αυριανό αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Η φιλόδοξη ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους που διαθέτει αρχές στο παιχνίδι της, αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα.

Στην προετοιμασία που άρχισε χθες, απουσίασε και πάλι ο Ματ Λοτζέσκι, καθιστώντας αμφίβολη την ένταξή του στη 12άδα και ενώ ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού δεν έχει παίξει στα τρία τελευταία παιχνίδια. Το Λαύριο «τρόμαξε» τον Παναθηναϊκό που δεν είχε την απαιτούμενη πνευματική αυτοσυγκέντρωση και γι’ αυτό τον λόγο ο Πασκουάλ μίλησε στους παίκτες του για τη συνεχή εγρήγορση που πρέπει να έχουν στη σκέψη τους, χωρίς να υπάρχουν χρονικά περιθώρια πνευματικής χαλάρωσης.

«Το πρόγραμμα είναι πιεστικό και πρέπει να διατηρούμε την αυτοσυγκέντρωσή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός.

• Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, καθώς ο Τζαμέλ Μακλίν που δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Χίμκι, δεν νιώθει ενοχλήσεις στη μέση του και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή που αναχωρεί αύριο. Ο Παπαπέτρου υποβλήθηκε σε θεραπεία, λόγω ενοχλήσεων στο δεύτερο μετατάρσιο, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά. Σε μια κίνηση συσπείρωσης, ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν και της κρίσιμης χρονικής συγκυρίας που υπάρχει για τους «ερυθρόλευκους», ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρέθεσε γεύμα στους παίκτες του.

Στη σερβική ομάδα η μεταγραφή του Βόσνιου σέντερ Αλεν Ομιτς έχει προκαλέσει την αντίδραση των φιλάθλων λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, οι φανατικοί οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οι «Delije», έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να κάνουν αποχή από τις εξέδρες στο προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, λόγω της παρουσίας του Ομιτς που είναι μουσουλμάνος και πιθανότατα θα του δοθεί χρόνος συμμετοχής.

• Προσκεκλημένες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Δευτέρα και στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, είναι οι νεάνιδες παίκτριες του Παναθηναϊκού που γνώρισαν, πρόσφατα, τη συντριβή με 73 πόντους από τη γυναικεία ομάδα των «ερυθρολεύκων». Η συμβολική κίνηση της ανδρικής ομάδας αποσκοπεί στην τόνωση ηθικού των παικτριών της γυναικείας ομάδας μπάσκετ και θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο σε θέσεις πίσω από τον πάγκο των γηπεδούχων.

• Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάλκομ Γκρίφιν που παραχωρήθηκε με αντάλλαγμα 50.000 ευρώ από τον Κολοσσό και στον οποίο ήταν πρώτος σκόρερ στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στη θέση του πλέι μέικερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή