Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ «αδειάζει» την αστυνομία για την καταμέτρηση του πλήθους στο συλλαλητήριο

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ «αδειάζει» την αστυνομία για την καταμέτρηση του πλήθους στο συλλαλητήριο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπολογισμός του πλήθους που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων από την αστυνομία έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και εντός του σώματος.

«Εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί και ειδικά οι εκλεγμένοι στο συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε ενταγμένοι μέσα στην κοινωνία και ακούμε καλύτερα και τις φωνές του κόσμου, αλλά προβάλλουμε και τις απόψεις των αστυνομικών. Είμαστε άνθρωποι εργαζόμενοι με κοινά προβλήματα και ανησυχίες και όχι ρομπότ. Παραβρέθηκα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ως πολίτης της Θεσσαλονίκης και Μακεδόνας και είναι κοινή διαπίστωση πως ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολλαπλάσιος από τις 90.000 που δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες», δηλώνει στο «Θέμα» ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης.

«Σε ανάλογες και αντίστοιχες περιπτώσεις δεν υπήρχε η αναγραφή αριθμού πολιτών που διαμαρτύρονται και δεν εκδίδονταν δελτία τύπου. Θυμάμαι ακόμα και στο Συλλαλητήριο του 1992, που τότε είχα μεταβεί ως μαθητής Γ' τάξης Γυμνασίου και από εικόνες του 1992 που βλέπω τώρα, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά στο πλήθος του κόσμου από το Συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις συνομιλίες μου με αρκετούς συναδέλφους που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Ο όγκος ήταν τεράστιος για τα δεδομένα του 2018», πρόσθεσε.

«Λάθος η μέθοδος υπολογισμού της αστυνομίας»

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο γ.γ του Συλλόγου Τοπογράφων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Νέστορης λέγοντας ότι «η αστυνομία υπολόγισε με ένα τετραγωνικό το άτομο τον πυρήνα της εκδήλωσης αλλά σε μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να υπολογίζονται 2-3 άτομα ανά τετραγωνικό και θα πρέπει να υπολογίσουμε τον κόσμο από το λιμάνι μέχρι το Βασιλικό Θέατρο».

«Αυτά είναι άλλα 137.000 τ.μ. και αυτή η προσέγγιση μας δίνει 280-400.000 κόσμο», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή