Πατούλης: «Να επιβάλουμε στο “Μακεδονικό” την εθνική γραμμή»

Πατούλης: «Να επιβάλουμε στο “Μακεδονικό” την εθνική γραμμή»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετος σε κάθε χρήση του ονόματος Μακεδονίας από το κράτος της ΠΓΔΜ , δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης και τονίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, «εκφράζοντας τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την ευθύνη να μπει μπροστά, με κάθε τρόπο και μέσο, σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, για να αποτραπεί μια δυσμενής εθνική εξέλιξη». Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι «αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη, μαζί με τους πολίτες, να επιβάλουμε στο "Μακεδονικό" την εθνική γραμμή, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα όχι μόνον τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας».

Επίσης, υπογραμμίζει «την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να υπερασπιστούν όχι απλά την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και τις ίδιες τις αξίες του Ελληνισμού, για τις οποίες θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας», ενώ καλεί «αυτό να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι επιχειρούν σήμερα, στο όνομα ενός δήθεν ψευδεπίγραφου ρεαλισμού, να προχωρήσουν σε έναν ανέντιμο κι ανιστόρητο συμβιβασμό με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανεχθεί ίσως την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, των αεροδρομίων και των λιμανιών μας, στο όνομα μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί να ξεπουληθούν οι αξίες και η Ιστορία μας».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή