24ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός «To αύριο της ελληνικής ναυτιλίας»

24ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός «To αύριο της ελληνικής ναυτιλίας»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος, για 24η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» διοργανώνουν τον 24ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, ένα διαγωνισμό, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τόσο για εμάς όσο και για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παροτρύνουμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στο διαγωνισμό μας με νέες ιδέες και προτάσεις για θετικές αλλαγές σε καίρια ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και βραβεύουμε τις αξιέπαινες ιδέες με πλούσια δώρα, έχοντας βέβαια τη στήριξη σπουδαίων χορηγών.

Η θεματική ενότητα την οποία καλούνται να αναπτύξουν οι φετινοί διαγωνιζόμενοι είναι η εξής:

«ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ»

• Προκλήσεις και απειλές για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας

• Πως συμβάλλει η ναυτιλία στην ελληνική εξωστρέφεια

• Τι βήματα θα πρέπει να γίνουν, ώστε να ενισχυθεί η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας Ως ενδεικτικές, αλλά μη περιοριστικές, προτείνονται οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική & κοινωνικοπολιτική με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 24ο economia φοιτητικό διαγωνισμό θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο mentoring που θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00, στον Πολυχώρο EcoZone, ο οποίος βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται ο Όμιλος economia, στη διεύθυνση Βλαχάβα 6-8, 105 51, Μοναστηράκι, Αθήνα.

Το φετινό mentoring θα πραγματοποιηθεί από δύο αξιόλογους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Δρ. Κωνσταντίνος Οικονόμου. Σύμβουλος στο Α.Σ.Ε.Π., διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντά περιλαμβάνουν ζητήματα επενδύσεων, ανάπτυξης των επιχειρήσεων, επιχειρηματικότητας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θέματα σχετικά με την Πολιτική Συνοχή της Ε.Ε. και την αξιολόγησή της.

  • Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Υποψήφια για τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα των Η.Ε. και Εκτελεστικού Προέδρου Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Η.Ε., Προέδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMPSUD), Πρόεδρος Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Προστασία του Περιβάλλοντος, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Σύμπραξης για το Νερό, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστημής και Τεχνολογίας, δικηγόρος, LL.M., J.S.D.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Η έναρξη του 24ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού ανακοινώθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 2017 και η ημερομηνία λήξης υποβολής των εργασιών έχει οριστεί η 31η Μαρτίου 2018. Τα μέλη της Eπιτροπής Αξιολόγησης βαθμολογούν τις εργασίες έως τις 16 Απριλίου 2018, ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων στους νικητές προγραμματίζεται για το τέλος Μαΐου του 2018.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

YΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: ΙΟΒΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , WISTA HELLAS, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΙ: AEGEAN , EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LTD, TITAN, BAHAS, GRAMATIDIS & PARTNERS 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΔΙΑΖΩΜΑ, ARIA HOTELS, MINOAN LINES, ALBA GRADUATE BUSINESS SCHOOL, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, AEGEAN, INFO QUEST TECHNOLOGIES, EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LTD, ΕΕΔΕ, IST COLLEGE

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: EΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, SKYWALKER.GR,  YES FORUM, EPIXEΙΡΩ, STARTUP.GR , KAΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ, CAPITAL LINK

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό & το mentoring μπορείτε να δείτε στο website μας ή στη σελίδα του φοιτητικού διαγωνισμού στο Facebook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή