Χαμηλές θερμοκρασίες και στη Μόρια

Χαμηλές θερμοκρασίες και στη Μόρια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις δύο τελευταίες εβδομάδες μείωσαν τον αριθμό των αφίξεων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Από την αρχή του χρόνου έως και χθες, συνολικά είχαν φθάσει 1.061 άτομα, από τα οποία τα 531 στη Λέσβο, 119 στη Χίο και 417 στη Σάμο.

Οι μειωμένες αναλογικά αφίξεις, σε συνδυασμό με τις μεταφορές, χθες, όσων κρίνονται «ευάλωτοι» στην ενδοχώρα –376 άτομα έφυγαν από τα νησιά–, οδήγησαν στη μείωση του αριθμού των ατόμων που παραμένουν σε σκηνές στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ή hotspot) στη Μόρια. Ετσι, ενώ τον Δεκέμβριο στη Μόρια υπήρχαν 450 μικρές σκηνές, χθες παρέμεναν λιγότερες από 80, οι οποίες, σύμφωνα με τον διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλπακάκη, έως το Σαββατοκύριακο σχεδιάζεται να αδειάσουν. «Θα παραμείνουν βέβαια οι μεγάλες πολικού τύπου σκηνές, στις οποίες όμως υπάρχει θέρμανση», συμπληρώνει.

Για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις μήνες, στη Μόρια ο πληθυσμός έπεσε στις 4.990, ωστόσο υπάρχει ακόμα υπερπληθυσμός σε σχέση με τη χωρητικότητα, που έχει αυξηθεί στις 3.000 θέσεις ύστερα από πρόσφατες επεμβάσεις. Οι συνθήκες διαμονής παραμένουν δύσκολες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή