ΕΛΛΑΔΑ

Οξείες αντιδράσεις για πλειστηριασμούς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για την απόφαση της ηγεσίας τους να διαθέσει 150 αστυνομικούς στην επιτήρηση - φύλαξη των συμβολαιογραφείων που μετέχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εξέδωσε νέα, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες, ανακοίνωση, ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος με πολιτικές παρεμβάσεις και όχι με αστυνομικά μέτρα. «Η ομοσπονδία μας επανέρχεται με καταγγελτικό λόγο ως προς την ανάθεση ενός ακόμα πάρεργου προς την Ελληνική Αστυνομία. Ενα πάρεργο, το οποίο έρχεται να καλύψει τις εγγενείς και αντικειμενικές δυσκολίες πολιτικής διαχείρισης, του μέγιστου κοινωνικού-μνημονιακού προβλήματος που ακούει στο όνομα “πλειστηριασμοί”», αναφέρεται στο κείμενο-επιστολή με παραλήπτες τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Την Τρίτη, η ομοσπονδία είχε εκδώσει μία ακόμα ανακοίνωση για το θέμα παίρνοντας τη σκυτάλη των διαμαρτυριών από τα πρωτοβάθμια σωματεία αστυνομικών υπαλλήλων της Αττικής, που ανέδειξαν το θέμα. Η ανακοίνωση είχε τίτλο «Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Ελληνες» και σ’ αυτήν επισημαινόταν –μεταξύ άλλων– ότι «με τις διαταγές για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων, εγείρονται πελώρια ερωτηματικά για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού η δύναμη που θα αποσπάται καθημερινά, θα απουσιάζει από τον τομέα της ευρύτερης αστυνόμευσης».

Οπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της Τρίτης, από την περασμένη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έθεσε σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για τη φύλαξη - επιτήρηση των 18 συμβολαιογραφικών γραφείων στην Αττική, που μετέχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το ένα απ’ αυτά βρίσκεται στην οδό Καπποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη Τετάρτη το συμβολαιογραφείο έγινε στόχος καταδρομικής επίθεσης από αναρχικούς, ενώ χθες, έξω από το συμβολαιογραφείο το οποίο φυλασσόταν από άνδρες της ΥΜΕΤ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση της συμβολαιογράφου να δεχθεί εκπροσώπους των συγκεντρωμένων, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», του ΕΠΑΜ κ.ά.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνονται σε δύο ξεχωριστές διαταγές που εκδόθηκαν την 18η Ιανουαρίου. Η πρώτη είχε αποδέκτη την Αμεση Δράση και προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, στις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου κ.ά. Με τη δεύτερη διαταγή, η ΓΑΔΑ ζητεί από τα κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας να διαθέσουν προσωπικό –συνολικά 144 αστυνομικούς με πολιτικά– για την επιτήρηση των συμβολαιογραφείων από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ