Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Nations League

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Nations League

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία είναι οι τρεις αντίπαλοι της εθνικής Ελλάδας στην πρώτη διοργάνωση του UEFA Nations League, σύμφωνα με την κλήρωση που διενεργήθηκε χθες στην Ελβετία, με τον νικητή του ομίλου να προκρίνεται στην τετράδα που θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020 σε αυτή τη νέα, εναλλακτική οδό πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε έξι αγωνιστικές από τον Σεπτέμβριο ώς και τον Νοέμβριο του 2018 και η ομάδα που θα έρθει πρώτη θα μπει στο φάιναλ 4 της κατηγορίας, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019, ενώ θα προβιβαστεί και στην πιο πάνω, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

H Eθνική μπαίνει στη μάχη στις 8/9 στην Εσθονία και τρεις μέρες μετά ταξιδεύει στην Ουγγαρία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Μίχαελ Σκίμπε δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ότι «κληρωθήκαμε σε ένα ανταγωνιστικό γκρουπ και θα έχουμε δύσκολο έργο. Συνολικά οι ομάδες του ομίλου μας είναι καλές αμυντικά κι αυτό ίσως επιδράσει και δημιουργήσει κάποια επιπλέον ζητήματα. Ξέρουμε την Εσθονία από την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018, η οποία μας έβαλε δύσκολα στον αγωνιστικό χώρο. Η Φινλανδία είναι μια οργανωμένη ομάδα με καλή άμυνα και η Ουγγαρία είχε εξαιρετική εικόνα στη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Τόνισε μάλιστα ότι «στόχος μας είναι ο προβιβασμός στη League B και φυσικά να κυνηγήσουμε από νωρίς την πρόκριση στο EURO 2020. Η νέα διοργάνωση της UEFA αποτελεί μία ευκαιρία για όλες τις ομάδες να βελτιωθούν στο σύνολό τους και ταυτόχρονα να βελτιώσουν τους παίκτες τους».

Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου της κατηγορίας που είναι και η Ελλάδα (League C), υποβιβάζεται στη League D, όπως και η χειρότερη τρίτη.

Οι άλλοι όμιλοι της κατηγορίας, από τους οποίους θα προκύψουν οι άλλοι τρεις διεκδικητές του εισιτηρίου τον μεθεπόμενο Ιούνιο απαρτίζονται από τις εξής ομάδες: Α΄ όμιλος: Σκωτία, Αλβανία και Ισραήλ. Γ΄ όμιλος: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία και Κύπρος. Δ΄ όμιλος: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Λιθουανία.

Στην κορυφαία κατηγορία δυναμικότητας, που εκτός από την πρόκριση στα τελικά δίνεται η ευκαιρία και της κατάκτησης του τροπαίου, δημιουργήθηκε ένα πανίσχυρο γκρουπ, ο Α΄ όμιλος, με τις Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία. Στους άλλους ομίλους κληρώθηκαν ακολούθως: Β΄ όμιλος: Βέλγιο, Ελβετία και Ισλανδία. Γ΄ όμιλος: Πορτογαλία, Ιταλία και Πολωνία. Δ΄ όμιλος: Ισπανία, Αγγλία και Κροατία.

Στη δεύτερη κατηγορία δημιουργήθηκαν οι εξής όμιλοι: Α΄ όμιλος: Σλοβακία, Ουκρανία και Τσεχία. Β΄ όμιλος: Ρωσία, Σουηδία και Τουρκία. Γ΄ όμιλος: Αυστρία, Βοσνία και Β. Ιρλανδία. Δ΄ όμιλος: Ουαλλία, Ιρλανδία και Δανία.

Τέλος, η τέταρτη κατηγορία θα έχει τα εξής γκρουπ: Α΄ όμιλος: Γεωργία, Λετονία, Καζαχστάν και Ανδόρα. Β΄ όμιλος: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία και Σαν Μαρίνο. Γ΄ όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Νήσοι Φερόε, Μάλτα και Κοσσυφοπέδιο. Δ΄ όμιλος: ΠΓΔΜ, Αρμενία, Λιχτενστάιν και Γιβραλτάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή