Κατρούγκαλος: Οσοι δε θέλουν τον όρο «Μακεδονία» αρνούνται την πραγματικότητα

Κατρούγκαλος: Οσοι δε θέλουν τον όρο «Μακεδονία» αρνούνται την πραγματικότητα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ σχετικά με την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια».

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, για τη διπλή ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν έγγραφα, δημόσιες διαπραγματεύσεις, να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους». 

Ανέφερε ακόμη, ότι χθες έγιναν βήματα καλής θέλησης από την πλευρά του Ζαεφ, μετά και την  ανακοίνωση για μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού των Σκοπίων.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση επιδιώκει διεθνή συμφωνία που θα κατοχυρώνει το όνομα έναντι όλων, αλλαγή συντάγματος και άρση αλυτρωτισμού.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της αντιπολίτευσης ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε ως ΛΑΟΣ, και σύρουν προς αυτή την κατεύθυνση τη ΝΔ. »

«Με το να μη θες να υπάρχει καθόλου ο όρος ‘’Μακεδονία’’ αρνείσαι την πραγματικότητα, έχει συμφωνηθεί αυτό» επισήμανε ακόμη.

Αναφερόμενος, τέλος, στον Πάνο Καμμένο υπογράμμισε ότι ο υπουργός Αμυνας δεν υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλει ο πρωθυπουργός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή