Δεν πορεύονται τυχαία…

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει επισημανθεί από καιρό ότι η κυβέρνηση Συρανέλ θα κάνει τα πάντα και στη βάση σχεδίου μέχρι τις εκλογές, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Ή, αν δεν το κατορθώσει, να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίσιμη δύναμη και να ξαναμπούν οι Καμμένοι των ΑΝΕΛ στην επόμενη Βουλή, ναρκοθετώντας ταυτόχρονα το πεδίο για την επόμενη κυβέρνηση. Και ας μην πει κάποιος ότι τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι, γιατί πολύ απλά δεν είναι έτσι. Οι συγκεκριμένοι σημερινοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και ακόμη δεν τα έχουμε δει όλα.

Στο πλαίσιο «των πάντων» , διαλύουν εντελώς την εκπαίδευση, διογκώνουν το κράτος με κάθε τρόπο, επιχειρούν να διεμβολίσουν από δεξιά και να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία, τάζουν πάλι «λαγούς με πετραχήλια» σε στρατιωτικούς και άλλους κρατικούς υπαλλήλους, μοιράζουν επιδόματα προς κάθε κατεύθυνση, επιτρέπουν την ασυδοσία των «Ρουβίκωνων» και των υπόλοιπων της ίδιας συνομοταξίας, πυροδοτούν συνεχώς τον διχασμό, περιφρονούν τον νόμο και το Σύνταγμα. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι έχουν αυξήσει μέσα σε τρία χρόνια τους φορείς του Δημοσίου κατά 65% και τα ΝΠΔΔ κατά 14%, γεγονός που σημαίνει προσλήψεις και μάλιστα σε μη παραγωγικές θέσεις και φυσικά, επέκταση της γραφειοκρατίας. Δίχως να υπολογίζεται το κόστος αυτής της πρακτικής. Στην εκπαίδευση, ο παμμέγιστος Γαβρόγλου συνεχίζει το θεάρεστο έργο του, πότε εξαγγέλλοντας εξίσωση των πτυχίων των ΤΕΙ με εκείνα των ΑΕΙ και πότε εξαλείφοντας κάθε μέσο διατήρησης μίας στοιχειώδους πειθαρχίας στη Μέση Εκπαίδευση, προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των 16άρηδων και των 17άρηδων.

Από κοντά και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης, που λέει ότι η κυβέρνηση θέλει να μαζέψει 18 με 19 δισ. ευρώ για να έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας κατά την έξοδο στις αγορές, ενώ είναι πασιφανές ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού το θέλουν για να το μοιράζουν στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ολα αυτά, μαζί με πολλά άλλα, δεν γίνονται τυχαία. Οποιος μπορεί και έχει διάθεση να παρακολουθεί καθημερινά τι κάνουν και πώς πολιτεύονται οι Συρανέλ, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι υπάρχει μία αλληλουχία στις αποφάσεις και τις ενέργειές τους σε βαθμό… σατανικό. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι πορεύονται τυχαία. Οπως τονίστηκε παραπάνω, θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να αλώσουν πλήρως το κράτος. Αυτό εννοούν όταν αναφέρονται στην εξουσία. Και ένας τρόπος για να το καταφέρουν είναι να πείσουν μεγάλους αριθμούς ανθρώπων ότι «θα χάσουν» αν η κυβέρνηση πέσει. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες είναι συντονισμένες.

Το ερώτημα αν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους είναι, βεβαίως, υπαρκτό. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρόνο των εκλογών. Η σπουδή όμως που δείχνουν στην πελατειακή και επικοινωνιακή πολιτική τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και η διεξαγωγή εκλογών φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή