Ετοιμες για στρατηγική συμφωνία Ελλάδα – Αλβανία

Ετοιμες για στρατηγική συμφωνία Ελλάδα – Αλβανία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει ο δρόμος για πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, στο περιθώριο των συναντήσεων που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Ελλάδα και Αλβανία είναι πλέον έτοιμες για στρατηγική συμφωνία που να επιλύει κρίσιμες διαφορές και να ανοίγει το δρόμο για προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεις. Συζητήθηκαν σημεία που απομένουν για την υπογραφή συμφωνίας και συμφωνήθηκε επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν και για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε σήμερα τις συναντήσεις του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, αλλά και τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. Κατά την συνάντησή του με τον κ. Ντβορκόβιτς, συζήτησαν για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με έμφαση στις ρωσικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, μεταφορών, υποδομών και τουρισμού. Παράλληλα, συνομίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Τουρκία.

Στη συνάντηση με κ. Πλένκοβιτς, ο κ. Τσίπρας συζήτησε την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και τη συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, της τετραμερούς με Βουλγαρία και Ρουμανία, την πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίας και σε άλλες πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή