Γλασκώβη by locals

5' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο δημοφιλές brunch στην πόλη, η λέσχη ζωγραφικής που αγάπησαν οι ντόπιοι και μια παμπ γεμάτη… Σκωτία.

Μπιστρό Tibo

443 Duke Street

Κυριακή-Τετάρτη 10.00-22.00

Πέμπτη-Σάββατο 10.00-23.00

Black and Blue μπέργκερ: 12,40 ευρώ

Γλασκώβη by locals-1

Το μπέργκερ Black and Blue του μπιστρό Tibo έχει ψηφιστεί ένα από τα καλύτερα της Γλασκώβης.

Το «κρυφό στέκι» της συνοικίας Dennistoun. Ένα μικρό μπιστρό με υπέροχη σκωτσέζικη κουζίνα (ελαφρώς πειραγμένη) και ξεχωριστές επιλογές για vegans και vegetarians μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το προσωπικό είναι φιλικό και περιποιητικό, η ατμόσφαιρα χαλαρή και το Bloody Mary που σερβίρουν υπέροχο. Το μπέργκερ Black and Blue έχει ψηφιστεί ένα από τα καλύτερα της Γλασκώβης. Τα έργα τέχνης που εναλλάσσονται σε τακτά διαστήματα στους τοίχους είναι ντόπιων καλλιτεχνών. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας και να σας την ετοιμάσουν σε πακέτο. Tip: Απέναντι υπάρχει ένα μικρό Tibo takeaway με σάντουιτς και καφέ.

Debbie Morrison


Καφέ Strange Brew

1082 Pollokshaws Road

Tηλ. +44 1412374321

Δευτέρα-Σάββατο 09.00-16.30

Κυριακή 09.00-15.30

«Τούρκικα» αυγά: 5,60 ευρώ

Γλασκώβη by locals-2

Το brunch στο Strange Brew είναι εμπειρία.

Το Strange Brew έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλές για το brunch του, που σύντομα χρειάστηκε να μετακομίσει για να χωράνε οι φανατικοί του πελάτες. Δοκιμάστε τα αυγά και τα κέικ του, όπως και τον φανταστικό καφέ του. Φέρτε μαζί σας εφημερίδα ή βιβλίο και κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα από τα καλύτερα brunch σε αυτή την πλευρά της πόλης.

Debbie Morrison


Καλλιτεχνική λέσχη All the Young Nudes

108 Argyle Street

Tηλ. +44 7966171609

Δευτέρα 20.00-22.00 (ελέγξτε το πρόγραμμα)

Εβδομαδιαίο μάθημα: 5,70 ευρώ

Ως σπουδαστής στη Σχολή Καλών Τεχνών έχω περάσει πολλές ώρες δουλεύοντας σε κακοφωτισμένα, παγωμένα δωμάτια. Το All the Young Nudes λειτουργεί από το 2010 ως λέσχη ζωγραφικής, διοργανώνοντας μαθήματα. Στην αρχή οι συναντήσεις γίνονταν στην παμπ The Flying Duck, γρήγορα όμως έγιναν τόσο δημοφιλείς, που χρειάζονταν μεγαλύτερους χώρους. Συχνά μάλιστα ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις. Στη Γλασκώβη τα μαθήματα γίνονται τα βράδια της Δευτέρας στο μπαρ Sloans. Εκεί φιλοξενούνται και τα πάρτι, τα εργαστήρια κ.ά. Οι συναντήσεις είναι θεματικές και συνδυάζονται με ζωντανή μουσική.

Scott Walker


Παζάρι Vintage & flea market

54 Calton Entry

Τελευταία Κυριακή του μήνα

10.00-16.00

Γλασκώβη by locals-3

Εκτός από το διάσημο παζάρι του Κέντρου Τέχνης και Ντιζάιν, στην οδό Barras θα βρείτε πολλά παλαιοπωλεία. (Φωτογραφία: © VISUALHELLAS.GR)

Το Κέντρο Τέχνης και Ντιζάιν Barras (BAaD) είναι ένας χώρος δημιουργίας για ντόπιους καλλιτέχνες με ατελιέ και μικρά μαγαζιά γύρω από περίκλειστη αυλή. Εκεί, την τελευταία Κυριακή του μήνα διοργανώνεται το πιο γνωστό παζάρι στην πόλη με vintage ρούχα, ξύλινα έπιπλα, ρετρό είδη σπιτιού, αντίκες και συλλεκτικά αντικείμενα.

Στους πάγκους που στήνονται στη μέση της αυλής θα βρείτε αληθινούς θησαυρούς σε χαμηλές τιμές, ενώ, αν πεινάσετε, στην ανατολική πλευρά του κτιρίου θα βρείτε το A’Challtain Fish Restaurant, όπου θα φάτε εξαιρετικό αστακό.

Lisa La Marra


Κατάστημα Starry Starry Night

19 Dowanside Lane

Tηλ. +44 1413371837

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-17.30

Κυριακή 11.00-17.00

Φόρεμα: από 17 ευρώ

Το Starry Starry Night στην περιοχή West End μπήκε στη ζωή των Γλασκωβέζων πολύ πριν το ρετρό γίνει μόδα. Από το 1986, όσοι λατρεύουν τα ξεχωριστά ρούχα και αξεσουάρ βρίσκουν στους πάγκους του ιδιαίτερα vintage κομμάτια από τη Βικτωριανή και την Εδουαρδιανή περίοδο, κλασικά φορέματα των ’60s και των ’70s, τουαλέτες για χορό από τα ’50s, γούνες, μεταξωτά γάντια, καπέλα, χειροποίητα κοσμήματα, κ.ά. «Ειδικότητα» του μαγαζιού είναι τα μεταχειρισμένα κιλτ, τα παραδοσιακά νυφικά, τα σμόκιν και τα στρατιωτικά ρούχα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε υφάσματα και ρετάλια για να ράψετε τη δική σας δημιουργία.

Scott Walker


Κατοικία και κήποι Pollok

2060 Pollokshaws Road

Tηλ. +44 1416166410

Καθημερινά 10.00-16.30

Είσοδος (ενήλικες): 8 ευρώ

Γλασκώβη by locals-4

Επισκεφτείτε την εδουαρδιανή κατοικία Pollok για ένα ταξίδι στον χρόνο. (Φωτογραφία: Frank Cornfield)

Η υπέροχη κατοικία της Εδουαρδιανής περιόδου, στην οποία έζησε για περίπου έξι αιώνες η οικογένεια Μάξγουελ, σήμερα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και αποτελεί μέρος του Pollok Country Park. Στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από πίνακες Βρετανών και Ισπανών ζωγράφων, συμπεριλαμβανομένων δύο πολύ ρεαλιστικών πορτρέτων που φιλοτέχνησε ο Ελ Γκρέκο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στο «Εscape the past», το πρωτότυπο παιχνίδι περιπέτειας που διοργανώνει. Αξίζει επίσης να κάνετε μια βόλτα στους κήπους και να αναζητήσετε την περίφημη οξιά του Pollok, ηλικίας 250 ετών.

Lisa La Marra


Παμπ Ben Nevis

1147 Argyle Street

Tηλ. +44 1415765204

Δευτέρα-Πέμπτη 12.00-23.00

Παρασκευή-Κυριακή 12.00-01.00

Ουίσκι: από 2,30 ευρώ

Γλασκώβη by locals-5

Αν είστε λάτρεις του σκωτσέζικου ουίσκι, η παμπ Ben Nevis θα γίνει το στέκι σας. (Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image)

Αν σας αρέσει το ουίσκι και η παραδοσιακή σκωτσέζικη μουσική, τότε δεν θα ξεκολλήσετε από την παμπ Ben Nevis. Με τους πέτρινους τοίχους και το αναμμένο τζάκι της, μοιάζει με ορεινό καταφύγιο που από τα Χάιλαντς προσγειώθηκε στην καρδιά της πόλης. Το φιλικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ουίσκι που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας. Τα βράδια της Τετάρτης θα ακούσετε live σκωτσέζικη μουσική, ενώ γκρουπάκια μπορεί να ανέβουν στη σκηνή αυθόρμητα οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας ξεκινώντας ένα ξέφρενο γλέντι.

Scott Walker


Παμπ-ζυθοποιείο Drygate

85 Drygate

Tηλ. +44 1412128815

Καθημερινά 11.00-00.00

Νιόκι βοτάνων: 13,50 ευρώ

Γλασκώβη by locals-6

Στο Drygate συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο εστιατόριο, ζυθοποιείο και σκηνή για performances. (Φωτογραφία: Gail Kelly)

Αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της πόλης αμέσως μόλις άνοιξε. Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με τον καιρό και πλέον φιλοξενεί εστιατόριο, ζυθοποιείο και σκηνή για performances, ενώ από τις μεγάλες οθόνες του οι φίλαθλοι μπορούν να ενημερώνονται για την αθλητική επικαιρότητ

Η συλλογή από ποτά είναι απίστευτα μεγάλη, γι’ αυτό μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του μπάρμαν για να διαλέξετε κάτι κοντά στα γούστα σας. Ρωτήστε για τις ξεναγήσεις που διοργανώνουν στα ζυθοποιεία της περιοχής, αλλά και για τις θεματικές βραδιές  μουσικής ή stand-up comedy – αξίζει να τις παρακολουθήσετε!

Debbie Morrison


Τεϊοποτείο Tchai Ovna

42 Otago Lane

Tηλ. +44 1413574524

Καθημερινά 11.00-23.00

Κρυμμένο σε ένα λιθόστρωτο δρομάκι στην περιοχή του West End, είναι ο παράδεισος των φίλων του τσαγιού. Το μενού του, με εκλεκτά τσάγια από όλο τον κόσμο, είναι τόσο πλούσιο που έχει το μέγεθος… βιβλίου. Το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι το Yogi Yogi, γιατί μου αρέσει τόσο πολύ που δεν το χορταίνω. Χαλαρώστε στα αναπαυτικά μαξιλάρια της Αίθουσας Ζεν (Zen Room) και πιείτε το τσάι σας υπό τους ήχους chill-out μουσικής. Αν πεινάσετε, επιλέξτε κάποιο από τα σπιτικά κέικ ή τα vegan και vegetarian πιάτα.

Gill Davies


Κινηματογράφος Grosvenor Cinema

Ashton Lane

Tηλ. +44 1413398444

Γλασκώβη by locals-7

Ο κινηματογράφος Grosvenor διοργανώνει και πρωινές προβολές για γονείς με μωρά κάτω των 12 μηνών. (Φωτογραφία: © VISUALHELLAS.GR)

Ο κινηματογράφος Grosvenor είναι η εναλλακτική στα μαζικά multiplex της πόλης. Διαθέτει δύο μικρές αίθουσες προβολών με δερμάτινες πολυθρόνες και μεγάλους καναπέδες στο πίσω μέρος – για τους οποίους απαιτείται κράτηση. Τα πρωινά της Τρίτης και της Τετάρτης, στις 10.30, γίνονται προβολές για γονείς με παιδιά κάτω των

12 μηνών, με εισιτήριο 6,5 ευρώ και δωρεάν τσάι ή καφέ.

Gill Davies

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή