Καλυμμένη ομολογία ύψους 500 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Alpha Bank

Καλυμμένη ομολογία ύψους 500 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Alpha Bank

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Alpha Bank εξέδωσε με επιτυχία καλυμμένη ομολογία ύψους 500 εκατ.ευρώ, πενταετούς διάρκειας και αποδόσεως στη λήξη 2,75%, στo πλαίσιο του Προγράμματος Καλυμμένων Ομολογιών Ι που προβλέπει απευθείας έκδοση από την τράπεζα, έως του ποσού των 8 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδοθείσα καλυμμένη ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολογήσεως Moody's και Fitch με διαβάθμιση Β3 και B αντιστοίχως.

Η έκδοση προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από σειρά επιτυχημένων συναντήσεων (roadshow) με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο. Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε σχεδόν 5 φορές, με το μεγαλύτερο μέρος της εκδόσεως να καλύπτεται από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές (93%). Συντονιστές της εκδόσεως (Joint Lead Managers) ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, JP Morgan, NatWest Markets.

Ο διευθύνων σύμβουλος – CEO της Alpha Bank, Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχία της εκδόσεως ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ικανότητά της να υποστηρίζει με συνέπεια ανάλογες συναλλαγές. Επιπλέον, συνεισφέρει στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της τραπέζης για διαφοροποίηση της χρηματοδοτικής της βάσεως και επιταχύνει την αποδέσμευσή της από την χρηματοδότηση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή