ΚΟΣΜΟΣ

Και ο γιος του Χρουτσόφ κατά της ταινίας «Ο θάνατος του Στάλιν»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την άποψη ότι η ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν» δημιουργεί μία στρεβλή και μειωτική αντίληψη για το παρελθόν εκφράζει σε επιστολή του  προς τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο γιός του πρώην σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, Σεργκέι, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο γιός του Χρουτσόφ, στην επιστολή του ευχαριστεί τον υπουργό Πολιτισμού επειδή όπως γράφει «στην Ρωσία υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ανησυχούν για το ότι η ιστορία της χώρας μας καταστρέφεται και διαστρεβλώνεται με εντελώς συγκεκριμένους στόχους» .

Ο Σεργκέι Χρουτσόφ, θεωρεί ότι η «εμφύτευση στις συνειδήσεις της νέας γενιάς ψευδών, στρεβλών και μειωτικών αντιλήψεων για το παρελθόν και συνεπώς και για το παρόν της χώρας μας συνιστά ένα τεράστιο κίνδυνο».

Ένα απροκάλυπτο παράδειγμα μια τέτοια στρέβλωσης είναι σύμφωνα με τον Σεργκέι Χρουτσόφ η ταινία «ο Θάνατος του Στάλιν», «η οποία συνιστά ένα λίβελο ενάντια σε όλο τον λαό και της ηγεσία της χώρας εκείνης της εποχής».

«Δεν καταλαβαίνω -συνεχίζει στην επιστολή του ο Σεργκέι Χρουτσόφ- ποιόν εξυπηρετούν όλοι αυτοί οι εμπαιγμοί που γίνονται εις βάρος της δικής μας ιστορίας και μάλιστα από τους ίδιους του προαιώνιους και κακόβουλους εχθρούς. Και γιατί η κυβέρνηση τα ανέχεται όλα αυτά». Και καταλήγει στην επιστολή του ο γιός του πρώην σοβιετικού ηγέτη με την εξής παράκληση:

«Εξ ονόματος της οικογένειας Σας παρακαλώ αξιότιμε Βλαντίμιρ Ροσιτσλάβοβιτς να καταβάλλετε όλες στις προσπάθειες ώστε αυτό το δόλιο ψέμα να μην δηλητηριάσει τα συναισθήματα των ανθρώπων που πήγαν στον κινηματογράφο, τόσο των νέων όσο και εκείνων στους οποίους είναι νωπή η μνήμη του παρελθόντος». Η επιστολή έχει ημερομηνία 23 Ιανουαρίου.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι παρά την απαγόρευση της προβολής της ταινίας  η ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν» του Αρμάντο Ιανούτσι, προβλήθηκε σε κινηματογράφους και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο «Πιονέρ» της Μόσχας όπως έγραψε η εφημερίδα Vedomosti

Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι αφότου επιβεβαιωθούν τα σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ για την προβολή της ταινίας, μετά από έλεγχο που θα διενεργήσει, θα ξεκινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παραβίαση της ληφθείσας απόφασης, ώστε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ