Ευρωλίγκα: Νίκη – θρίλερ με ήρωα τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Νίκη – θρίλερ με ήρωα τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα συγκλονιστικότερα φινάλε, με νικητή τον Παναθηναϊκό στην παράταση, 94-93, απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, για την 20η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Νικ Καλάθης (14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ) έβαλε λέι απ σε νεκρό χρόνο και υπέγραψε τη 13η νίκη των «πρασίνων». Αν και προηγήθηκε με +20 (43-23), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τόσο στην κανονική περίοδο (83-83), όσο και στο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν αυτός που ανανέωσε τις ελπίδες της ομάδας του στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, ενώ ο Καλάθης έκανε το… απίστευτο! Μετά το δίποντο του Κέβιν Πάνγκος στα 4.9΄΄ πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου, έφυγε μπροστά και έπιασε τους Λιθουανούς στον ύπνο.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους σημείωσε επίσης 14 πόντους για τον Παναθηναϊκό απέναντι στους συμπατριώτες του. Παρά την απουσία του αρχηγού της Παούλιους Γιανκούνας, η Ζαλγκίρις πήρε 21 πόντους από τον «θηριώδη» σέντερ, Αντάνας Καβαλιάουσκας που σημείωσε τους 8 από τους τελευταίους 19 των Λιθουανών στην 4η περίοδο.

Ο Ααρον Ουάιτ πρόσθεσε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έμεινε στις 12 νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 47-37, 59-58, 83-83 (κ.α.), 94-93 παρ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή