Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς στην Ιταλία

Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς στην Ιταλία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκατρείς τραυματίστηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό χθες το πρωί αμαξοστοιχίας, που μετέφερε 250 επιβάτες, κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato ανακοίνωσε ότι περιφερειακή αμαξοστοιχία της Trenord εκτροχιάστηκε στον σταθμό του Πιολτέλο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα. «Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις έως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα RaiNews24 και SkyTG24 μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, επικαλούμενα αξιωματούχο των σωστικών συνεργείων.

Οι εικόνες που μετέδωσαν δείχνουν τους πυροσβέστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στα βαγόνια του τρένου. Οι επιχειρήσεις διάσωσης ολοκληρώθηκαν γύρω στις έντεκα το πρωί. Περίπου εκατό επιβάτες που είχαν τραυματιστεί ελαφρότερα βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικό γυμναστήριο.

Οπως αναφέρει η σιδηροδρομική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ανιχνεύθηκαν κάποια δομικά προβλήματα στη σιδηροτροχιά αλλά δεν είναι γνωστό κατά πόσο αυτό ήταν και η αιτία του εκτροχιασμού. «Η κατάρρευση της σιδηροτροχιάς ανιχνεύθηκε 2,3 χιλιόμετρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος, λίγο πριν από τον σταθμό του Πιολτέλο, αλλά είναι ακόμα πρόωρο να καταλήξουμε στη δυναμική του δυστυχήματος», δήλωσε μιλώντας προς δημοσιογράφους ο περιφερειακός επικεφαλής της σιδηροδρομικής εταιρείας Βιντσέντσο Ματσέλο.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα, προσθέτει επίσης η Ferrovie dello Stato στην ανακοίνωσή της.

Η Trenord αποτελεί κοινό εγχείρημα δύο εταιρειών, της Ferrovie Nord Milano (FNM) και μιας μονάδας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Gruppo Ferrovie dello Stato.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή