Επίθεση «Ρουβίκωνα» και στη Δικαιοσύνη

Επίθεση «Ρουβίκωνα» και στη Δικαιοσύνη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την έφοδο στο κτίριο της εφορίας στο Παγκράτι, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι «παρέμβαση» στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δίχως να γίνουν αντιληπτοί από τους ένστολους που εκτελούσαν υπηρεσία στην είσοδο της εγκατάστασης, οι αναρχικοί μπήκαν στον χώρο των δικαστηρίων και πέταξαν φυλλάδια έξω από το κτίριο της εισαγγελίας και στα γραφεία των ανακριτών πριν αποχωρήσουν ανενόχλητοι. Κατέγραψαν μάλιστα τη δράση τους σε βίντεο το οποίο «ανέβασαν» στο Athens Indymedia μαζί με σχετικό κείμενο-προκήρυξη. Στα φέιγ βολάν ήταν γραμμένο το σύνθημα «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους».

Αντίστοιχα, στην ανάρτησή της στο Διαδίκτυο η ομάδα επιτίθεται στη Δικαιοσύνη με αφορμή πληροφορίες ότι επίκειται η συνένωση των επιμέρους δικογραφιών που αφορούν τις δράσεις της συλλογικότητας και η άσκηση νέας ποινικής δίωξης εις βάρος των μελών της. «Οταν η “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη λάβει εντολή, θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει όσο μπορεί περισσότερο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι σε περιπτώσεις σαν τη δική μας το κύριο μέλημα είναι η αποπολιτικοποίηση της δράσης με σκοπό να παρουσιάζονται οι αγωνιζόμενοι ως κατηγορούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου (…). Γνωρίζουμε όμως ότι κατά βάση δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό στα χέρια τους, όπως γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», αναφέρεται στο κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από τον «Ρουβίκωνα» και την «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας».

Οπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της 7ης Ιανουαρίου στον φάκελο της ΕΛ.ΑΣ. για τον «Ρουβίκωνα», που πρόκειται να διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, γίνεται αναφορά στις 87 ενέργειες της «αναρχικής συλλογικότητας», ενώ περιλαμβάνονται και οι συνολικά δώδεκα δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος των μελών της ομάδας.

Σε επτά σούπερ μάρκετ

Στο μεταξύ, συντονισμένη επίθεση κουκουλοφόρων σε επτά σούπερ μάρκετ της εταιρείας Market In έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Μεταξύ 2 και 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις επτά σούπερ μάρκετ, σε Γαλάτσι, Νίκαια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανή, Αγ. Αναργύρους και Χαλάνδρι. Είναι η δεύτερη ανάλογη επίθεση εναντίον καταστημάτων της εταιρείας, καθώς πριν από ένα μήνα ομάδες αγνώστων προξένησαν φθορές με λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα στα τζάμια των καταστημάτων Market in, σε Ηλιούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Αγ. Δημήτριο, Πετρούπολη, Κυψέλη, Ζωγράφου. Με ανάρτησή τους στο Indymedia, οι αντιεξουσιαστές εξήγησαν τους λόγους που προέβησαν στις επιθέσεις: «Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας σχετίζεται με την εκδίκαση της υπόθεσης ασφαλιστικών μέτρων των Market in στις 26/1 σε συνέχεια της προσωρινής διαταγής για επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που είχε ασκηθεί την 5/1. Στην καθημερινή βία των αφεντικών, την εκμετάλλευση και την εντατικοποίηση, τη βία των απλήρωτων εργατοωρών, της επισφάλειας, των υποτιμητικών σχολίων, της απόλυσης, των απειλών και των μαφιόζικων πρακτικών με χρήση μπράβων, απαντάμε με ταξική αντιβία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή