Στο συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, ο Σύνδεσμος Κληρικών

Στο συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, ο Σύνδεσμος Κληρικών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αναφέρει ότι «ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο τη βούληση του ελληνικού λαού, η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του λαού.

Ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτή την κρίσιμη στιγμή που ο λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει τη γνώμη του και τη διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο εθνικό πρόβλημα, να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων».

Σήμερα, επίσης, θα συνεδριάσει η δωδεκαμελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) μετά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου με στόχο να ενημερωθούν οι ιεράρχες για τις εξελίξεις σε σχέση με το Σκοπιανό. Το βασικό διακύβευμα της συνεδρίασης θα είναι η συμμετοχή των μητροπολιτών στα συλλαλητήρια, καθώς δεν αναμένεται η αλλαγή της «σκληρής» θέσης της Εκκλησίας ως προς τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή