Ξαπλώστε στο στρώμα γυμναστικής και ”ξυπνήστε” τους κοιλιακούς σας…

Ξαπλώστε στο στρώμα γυμναστικής και ”ξυπνήστε” τους κοιλιακούς σας…

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να αποκτήσετε τους κοιλιακούς που ονειρεύεστε χρειάζεται μεθοδική δουλειά και συνέπεια στην άσκηση. Τι πιο εύκολο, από μερικές ασκήσεις που απαιτούν από εσάς πρώτα απ' όλα: να ξαπλώσετε στο στρώμα σας! Στις παρακάτω ασκήσεις θυμηθείτε πως η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη, καθώς όσο πιο ολοκληρωμένα εισπνέετε και εκπνέετε, τόσο καλύτερα θα ενεργοποιείτε το κέντρο του σώματός σας…

Σωστή θέση:

Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα, με τα γόνατα σας λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Φροντίστε τα πόδια και τα πέλματα να είναι ενωμένα και τα χέρια στο πλάι, με τις παλάμες στραμμένες προς το πάτωμα.

  • Στη θέση που βρίσκεστε τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από τα οπίσθια σας. Έπειτα ανασηκώστε το επάνω μέρος της πλάτης σας, ισιώστε τα πόδια σας και περάστε σταυρωτά το ένα πόδι πάνω από το άλλο.
  • Ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένοι, λυγίστε τα γόνατά σας. Σηκώστε το κεφάλι και την πλάτη σας και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάι. Αγγίξτε τα πόδια σας με τα δάχτυλά σας με τον εξής τρόπο: το αριστερό χέρι στο αριστερό πόδι, το δεξί χέρι στο δεξί πόδι.
  • Με λυγισμένα γόνατα κάντε ένα σταυροπόδι ακουμπώντας τον δεξιό σας αστράγαλο πάνω από το αριστερό γόνατο. Ανασηκώστε την πλάτη σας και ακουμπήστε τον αριστερό αγκώνα στο δεξί γόνατο. Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά.

Tip: Είναι καλύτερo να χρησιμοποιήσετε ένα άνετο στρώμα γυμναστικής και όχι ένα πολύ λεπτό, τον πρώτο καιρό που θα εκτελείτε αυτό το πρόγραμμα.

 

Περισσότερα fitness tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή