ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αισιοδοξία Μέρκελ - Σουλτς για σχηματισμό κυβέρνησης

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την αισιοδοξία της για την ομαλή πορεία των διαπραγματεύσεων με το SPD εξέφρασε η επικεφαλής του CDU Αγκελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η κ. Μέρκελ σε δηλώσεις της δήλωσε πως έχει δημιουργηθεί μια σταθερή βάση πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την παράταξη του Μάρτιν Σουλτς και εκτίμησε ότι η διαδικασία  θα είναι σύντομη.

«Ο κόσμος περιμένει να σχηματίσουμε κυβέρνηση και γι' αυτό είμαι αισιόδοξη και αποφασισμένη ότι θα έχουμε αποτέλεσμα από τις συζητήσεις και μάλιστα ενός ένός εύλογου χρονικού διαστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Στον ίδιο τόνο και ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προσερχόμενος στο χώρο που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια δυνατή Γερμανία που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Σήμερα,  τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, αρχίζουν τελικά επισήμως οι διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν με συνάντηση των τριών αρχηγών, της Άγκελα Μέρκελ, του Χορστ Ζεεχόφερ και του Μάρτιν Σουλτς στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο.

Θα ακολουθήσει διαβούλευση σε στενό κύκλο 15 εκπροσώπων και το απόγευμα η σκυτάλη θα περάσει στον διευρυμένο κύκλο των διαπραγματευτών.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ