Αλλαξε το καταστατικό του ΟΛΘ, στα μέσα Φεβρουαρίου το νέο Δ.Σ.

Αλλαξε το καταστατικό του ΟΛΘ, στα μέσα Φεβρουαρίου το νέο Δ.Σ.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 14 ή 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η οποία συγκλήθηκε χθες Πέμπτη στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών για να προετοιμάσει την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου στη South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT).

Η συνέλευση διακόπηκε, όπως είχε άλλωστε προγραμματιστεί να συμβεί, προκειμένου να υποβληθούν προς έγκριση και δημοσίευση οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας που υπερψηφίστηκαν, ώστε αυτό να συνάδει με τον ιδιωτικό χαρακτήρα που θα αποκτήσει. Επίσης ψηφίστηκε η αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής ελέγχου, ώστε να υπάρχει υποχρεωτικά εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως μέλος της που θα παρακολουθεί την εκτέλεση της σύμβασης παραχώρησης και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του επενδυτή.

Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου Αγγ. Βλάχος, το οποίο ελέγχει ακόμα το 74% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ Α.Ε., πρότεινε και εγκρίθηκαν περαιτέρω αλλαγές στο καταστατικό για να ισχυροποιηθεί η δυνατότητα του Δημοσίου να διορίζει μέλος στο Δ.Σ. της ιδιωτικοποιημένης εταιρείας, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα διατηρήσει ποσοστό της τάξης του 7% και μετά την είσοδο του νέου επενδυτή.

Στην επανάληψη της γενικής συνέλευσης, στα μέσα Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί ο διορισμός του νέου, μεταβατικού, διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα είναι πλέον 9μελές και όχι 11μελές, και από το όποιο θα απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ενα από τα εννέα μέλη αναμένεται να προτείνει ο επενδυτής. Το διοικητικό συμβούλιο αυτό θα είναι μεταβατικό έως τη μεταβίβαση των μετοχών στην SEGT, που θα γίνει με την καταβολή του τιμήματος των 231,9 εκατ. ευρώ και την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή. Τότε αναμένεται να γίνει νέα έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να διοριστεί Δ.Σ. από την SEGT, ενώ θα υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος που θα τοποθετηθεί από το Δημόσιο. Το χρονοδιάγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, και χθες κατά την ώρα της γενικής συνέλευσης του ΟΛΘ στην ΕΧΑΕ, έξω από το κτίριο στη λεωφόρο Αθηνών, ήταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 100 λιμενεργάτες, πολλοί εκ των οποίων ήρθαν με λεωφορείο από τη συμπρωτεύουσα, οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση εν γένει, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η δε Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος πραγματοποίησε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στον ΟΛΘ και 4ωρη στάση εργασίας στον ΟΛΠ και σε 11 περιφερειακά λιμάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή