Ενα 24ωρο με τον μουσικό Leon of Athens

Ενα 24ωρο με τον μουσικό Leon of Athens

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

08.30 – 12.00

Χτυπάει το ξυπνητήρι και σηκώνομαι γρήγορα απ’ το κρεβάτι. Ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Το πρώτο πράγμα που αναζητώ, είναι ένα ζεστό ποτήρι καφέ (είμαι λάτρης του καφέ). Φεύγω απ’ το σπίτι και περπατάω, ξυπνάει το σώμα και ακολουθεί το μυαλό. Γυρίζω και ανοίγω τον υπολογιστή. Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και γίνονται αρκετά τα mails, οπότε περνάω μερικές ώρες στον υπολογιστή οργανώνοντας διαδικαστικά θέματα. Βαρετό, αλλά αναπόφευκτο. Τα πρωινά στην Αθήνα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά στο Λονδίνο. Η Ελλάδα έχει σχεδόν πάντα ένα γλυκό ανοιξιάτικο φως που στρογγυλεύει τις γωνίες.

12.00 – 21.00

Είναι η ώρα της ημέρας που μελετάω. Κάνω ασκήσεις με την κιθάρα και τη φωνή, επιλέγω τα κομμάτια για τις επερχόμενες συναυλίες και δουλεύω πάνω στα τραγούδια. Μου αρέσει πολύ όταν έχω αυτόν τον χρόνο, γιατί ξαναβρίσκω τον εαυτό μου και συνεχώς ανακαλύπτω καινούργια πράγματα για τη μουσική. Aλλες μέρες είμαι έξω σε συναντήσεις με συνεργάτες. Πάμε να δούμε τον χώρο όπου θα παίξουμε, ετοιμάζουμε βίντεο ή φτιάχνουμε το πρόγραμμα των επόμενων μηνών. Oταν είμαστε σε τουρ, δεν υπάρχει χρόνος για πολλά. Ταξιδεύουμε, πάμε για soundcheck και γυρίζουμε για λίγο στο ξενοδοχείο πριν πάμε να παίξουμε. Τις περιόδους που ηχογραφούμε νέο υλικό τις περνάμε όλη μέρα στο στούντιο, το ίδιο και τις μέρες που κάνουμε πρόβες. Περνάμε πολύ ωραία, πάντως.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μου δίσκου, ασχολούμαι με πολλούς διαφορετικούς τομείς ταυτόχρονα. Η σύγχρονη ποπ μουσική δεν είναι μόνο μουσική. Είναι μια τέχνη, η οποία, με βάση την τραγουδοποιία, τον στίχο και τη μουσική δηλαδή, συναντά άλλες τέχνες, όπως η παραγωγή του ήχου, ο κινηματογράφος, ο χορός, η γραφιστική, η υποκριτική, η σκηνογραφία και η φωτογραφία. Αυτό είναι και το στοιχείο το οποίο με συναρπάζει τόσο πολύ, η πολυδιάστατη φύση της. Η δουλειά μας έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Περνάμε περιόδους απομόνωσης όταν γράφουμε και μετά περιόδους που ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, στις συναυλίες και στις περιοδείες. Στην πορεία αυτή, έχω την τύχη να συναντώ υπέροχους, δημιουργικούς ανθρώπους και να μαθαίνω διαρκώς από αυτούς. Είναι κάτι που με συναρπάζει και με κάνει να μην βαριέμαι ποτέ.

21.00 – 01.00

Η πιο γαλήνια ώρα της ημέρας. Περνάω πολύτιμο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ, ανεκτίμητο. Πηγαίνω σινεμά, θέατρο, συναυλίες, βόλτες για φαγητό και ποτό. Σπίτι εξερευνώ νέες μουσικές, διαβάζω και βλέπω ταινίες. Λατρεύω τον κινηματογράφο, με ηρεμεί, με βοηθάει να βρίσκω το κέντρο μου, να ονειρεύομαι και να βλέπω τη μεγάλη εικόνα αυτού του κόσμου. Σε δημιουργικές περιόδους, γράφω τραγούδια. Μετά, βέβαια, με πιάνει έρωτας με τη ζωή και δυσκολεύομαι να κοιμηθώ από τον ενθουσιασμό μου. Το ίδιο παθαίνω και μετά τις συναυλίες.

​​Ο Leon of Athens είναι τραγουδοποιός και ερμηνευτής, με σημαντική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την προσεχή Παρασκευή 9/2 θα παρουσιάσει τα τραγούδια του νέου του δίσκου με τίτλο «Xenos» στο Passport, στον Κεραμεικό, πριν αναχωρήσει για παγκόσμια περιοδεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή