Ευρωλίγκα: Δοκιμασία του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Ευρωλίγκα: Δοκιμασία του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη που θα φιλοξενήσει το φετινό φάιναλ φορ, το Βελιγράδι και στο οποίο θέλει να επιστρέψει τον ερχόμενο Μάιο για να διεκδικήσει τον τίτλο, θα δοκιμαστεί σήμερα (20.00), ο Ολυμπιακός από τον αδελφοποιημένο –σε επίπεδο οπαδών– Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες προέρχονται από τη συντριβή που γνώρισαν από τη Χίμκι στη Ρωσία και χρειάζονται άμεσα αναστροφή της ψυχολογίας τους και της προβληματικής αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασαν, κυρίως σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια.

«Θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδίως εντός έδρας. Στηρίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι, στην καλή κυκλοφορία και στο περιφερειακό σουτ. Εχει πολύ καλούς σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να επανέλθουμε στις νίκες μετά τα δύο ατυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Θέλουμε να επιστρέψουμε με ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Παπαπέτρου, ενώ αιτιολόγησε την αγωνιστική πτώση των «ερυθρολεύκων»: «Μέσα σε μια χρονιά δεν μπορεί μια ομάδα να είναι σταθερή. Εχουμε δει πως πολλές ομάδες της διοργάνωσης είχαν ένα κακό διάστημα. Για παράδειγμα, η Ρεάλ σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Είχαμε τραυματισμούς που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Τραυματισμοί που ναι μεν καλύπτονταν από τους υπόλοιπους παίκτες, όμως, όταν παίζεις με δέκα και έντεκα παίκτες από τους δεκαέξι που έχεις διαθέσιμους, κάποια στιγμή συσσωρεύεται η κούραση. Αυτοί που παίζουν καταπονούνται περισσότερο, εκείνοι που έρχονται από τραυματισμούς δεν είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα, οπότε δεν έχεις ένα ομοιογενές σύνολο για να μπορέσεις να παλέψεις δύσκολα παιχνίδια».

Μοναδικό αντίδοτο για να επανέλθει η σταθερότητα στην απόδοση του Ολυμπιακού, είναι η ενότητα, σύμφωνα με τον τεχνικό του: «Αυτές τις τελευταίες μέρες και εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε, όπως πάντα, να είμαστε μαζί, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την περίοδο των δέκα ημερών που δεν πάμε καλά για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε μπροστά. Να βρούμε ξανά τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό και σιγά σιγά να ανεβάσουμε ξανά την ποιότητα του παιχνιδιού μας». Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες ΤΣΣΚΑ –Μπάμπεργκ, Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα, Βαλένθια – Χίμκι και Αρμάνι –Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή