SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης

6' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 28ο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2018 έκλεισε τις πύλες του στις 19 Ιανουαρίου, ύστερα από πέντε ημέρες κινητικότητας, πολυσυλλεκτικότητας και αρκετών εκπλήξεων. Oι επαγγελματίες, οι δημοσιογράφοι, οι συλλέκτες και οι λάτρεις των ρολογιών είχαμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε, να αγγίξουμε, να δοκιμάσουμε στον καρπό και να φωτογραφήσουμε ό,τι εκλεκτό δημιούργησαν οι μεγάλοι οίκοι για το 2018.

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-1

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 18 ιστορικοί οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας: A.Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, Girard-Perregaux, Greubel Forsey, Hermès, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Panerai, Parmigiani, Piaget, Richard Mille, Roger Dubuis, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin και Van Cleef & Arpels.

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-2

Στο Carré des Horlogers –μία μικρότερη έκθεση εντός του Σαλονιού– εξέθεσαν τις σπάνιες δημιουργίες τους 17 μάρκες και ανεξάρτητοι ωρολογοποιοί: Armin Strom, Christophe Claret, Chronométrie Ferdinand Berthoud, DeWitt, Elegante by F.P. Journe, Grönefeld, H. Moser & Cie, Hautlence, HYT, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, MB&F, Ressence, Romain Gauthier, RJ-Romain Jerome, Speake-Marin και Urwerk.

Για αρχή σας προσφέρουμε μία πρώτη γεύση από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες των 18 βασικών εκθετών της SIHH –σε αλφαβητική σειρά– για το 2018. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν δύο αφιερώματα: ένα στα γυναικεία ρολόγια και άλλο ένα στις συναρπαστικές προτάσεις των ανεξάρτητων δημιουργών του Carré des Horlogers. Enjoy!

 

A. LANGE & SÖHNE – Triple Split

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-3

H γερμανική ωρολογοποιία ανεβάζει φέτος ακόμη περισσότερο τον πήχη, δημιουργώντας έναν χρονογράφο που όμοιός του δεν υπάρχει στον κόσμο. Ο Τriple Split είναι ο πρώτος μηχανικός χρονογράφος rattrapante που επιτρέπει τη μέτρηση χρονικών διαστημάτων έως και 12 ωρών!

 

AUDEMARS PIGUET – Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-4

Αυτό είναι το κορυφαίο μέλος της οικογένειας Royal Oak Offshore, που γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλιά της. Avant garde αρχιτεκτονική και ανασχεδιασμένος κουρδιστός μηχανισμός με tourbillon. Δύο limited editions, από ροζ χρυσό και από ατσάλι, 50 κομματιών εκάστη.

 

BAUME & MERCIER – Clifton Baumatic

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-5

Μία νέα συλλογή μοντέλων που είναι εφοδιασμένα με έναν ολοκαίνουριο manufacture αυτόματο μηχανισμό της Baume & Mercier. Οι αρετές του; Υψηλή αντοχή στα μαγνητικά πεδία, ενεργειακή αυτονομία 5 ημερών (120 ώρες), υψηλή ακρίβεια -4/+6 δευτερόλεπτα/ημέρα, μεγάλη αντοχή και όλα αυτά σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

 

CARTIER – Rotonde Skeleton Mysterious Double Tourbillon

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-6

Ένα άψογο δείγμα υψηλής ωρολογοποιίας με κάσα από πλατίνα και κουρδιστό στο χέρι skeleton μηχανισμό με διπλό tourbillon που μοιάζει να περιστρέφεται μυστηριωδώς στο κενό, καθώς είναι αναρτημένο πάνω σε διάφανα κρύσταλλα ζαφειριού! Είναι limited edition 30 μόλις κομματιών.

 

GIRARD-PERREGAUX – Neo Tourbillon with Three Bridges Skeleton

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-7

Μία μοντέρνα εκδοχή του εμβληματικού μηχανισμού tourbillon με τρεις χρυσές γέφυρες του 1884 είναι αυτό το -για πρώτη φορά skeleton μοντέλο από τιτάνιο. Ο αυτόματος manufacture μηχανισμός του έχει 260 εξαρτήματα και διαθέτει μικρο-ρότορα από λευκό χρυσό ενώ οι γέφυρες και τα άλλα μέρη του φέρουν άψογο φινίρισμα.

 

GREUBEL FORSEY – GMT Earth

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-8

Συλλεκτική έκδοση 33 κομματιών από λευκό χρυσό με κουρδιστό μηχανισμό που μπορεί να υπερηφανεύεται για τρεις τεχνολογικές πατέντες. Διαθέτει δεύτερη ώρα, πανοραμική περιστρεφόμενη υδρόγειο με παγκόσμια ώρα και ένδειξη ημέρας/νύχτας, ένδειξη θερινής/χειμερινής ώρας και tourbillon 24 δευτερολέπτων!

 

HERMÈS – Carré H

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-9

To 2018 είναι η πρώτη χρονιά που ο διάσημος οίκος εκθέτει στο Σαλόνι της Γενεύης (μέχρι πέρυσι βρισκόταν στη Βασιλεία). Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες του είναι ένα τετράγωνο μοντέλο που είχε κυκλοφορήσει το 2010 και το design του υπέγραφε ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Marc Berthier. Το Carré H επιστρέφει φέτος μεγαλύτερο (38x38mm) σε δύο εντυπωσιακές εκδοχές από τιτάνιο: με ανθρακί καντράν και καφέ λουράκι και με μαύρο καντράν και ομοιόχρωμο λουρί.

 

IWC – Tribute to Pallweber Edition “150 Years”

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-10

H IWC Schaffhausen συμπληρώνει φέτος 150 χρόνια ιστορίας στην ωρολογοποιία και το γιορτάζει με μία εξαιρετική επετειακή συλλογή. Το εικονιζόμενο είναι το πρώτο ρολόι του ελβετικού οίκου με jumping hours και jumping minutes. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζει την ώρα και λεπτά ψηφιακά, σε δύο στρογγυλά παράθυρα, χάρη σε δύο περιστρεφόμενους δίσκους με μεγάλους αριθμούς. Βασίζεται στο ιστορικό ρολόι τσέπης Pallweber, που ήταν μία από τις πρώτες δημιουργίες της IWC, το 1884. Η συγκεκριμένη εκδοχή με καντράν από λευκό σμάλτο και κάσα από κόκκινο χρυσό 18Κ κυκλοφορεί σε 250 περιορισμένα αντίτυπα. Υπάρχουν ακόμη 500 συλλεκτικά κομμάτια σε ατσάλι με καντράν από μπλε σμάλτο καθώς και 25 κομμάτια σε πλατίνα με λευκό καντράν.

 

JAEGER-LECOULTRE – Polaris Memovox

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-11

Το ιστορικό μοντέλο Polaris του 1968 αποτελεί την έμπνευση για τη δημιουργία μίας ολόκληρης ομώνυμης συλλογής που αποτελείται από απλά αυτόματα, αυτόματα με ημερομηνία, χρονογράφους, χρονογράφους με παγκόσμια ώρα καθώς και από την εικονιζόμενη φρέσκια εκδοχή του ιστορικού Memovox, ενός εμβληματικού ρολογιού με alarm της Grande Maison.

 

MONTBLANC – 1858 Geosphere

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-12

Ένα συναρπαστικό ταξιδιωτικό μοντέλο με περιστρεφόμενη κεραμική στεφάνη, δεύτερη ώρα σε βοηθητικό καντράν στο 9 και δύο περιστρεφόμενες υδρογείους που δείχνουν την παγκόσμια ώρα στα δύο ημισφαίρια της Γης. Κυκλοφορεί σε limited edition 1.858 κομματιών με κάσα από μπρούντζο, καθώς και σε μη-περιορισμένη έκδοση από ατσάλι.

 

OFFICINE PANERAI – L’Astronomo

Luminor 1950 Tourbillon Moon Phases Equation of Time GMT Titanio – 50mm

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-13

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-14

Αφιερωμένο στον Γαλιλαίο, αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Officine Panerai με φάσεις Σελήνης και με μία πρωτοποριακή ένδειξη ημερομηνίας με polarized κρύσταλλο. Διαθέτει ακόμη την σπάνια complication εξίσωσης του χρόνου (equation of time), tourbillon, καθώς και ένδειξη ανατολής και δύσης του ήλιου.

 

PARMIGIANI FLEURIER – Kalpa Chronor

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-15

20 χρόνια μετά το πρώτο Kalpa που σχεδίασε ο Michel Parmigiani, αυτός είναι ο πρώτος χρονογράφος του οίκου με manufacture μηχανισμό από ατόφιο χρυσό, ο οποίος μάλιστα είναι σε σχήμα tonneau και εφαρμόζει τέλεια εντός της κάσας.

 

PIAGET – Altiplano Ultimate 910P

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-16

Εδώ έχουμε ένα φρέσκο ρεκόρ από έναν οίκο που διαπρέπει στον τομέα της λεπτότητας. Αυτό είναι το λεπτότερο αυτόματο ρολόι στον κόσμο, με συνολικό πάχος κάσας 4,6 mm!

 

RICHARD MILLE – RM 53-01 Tourbillon Pablo Mac Donough

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-17

Ένα ακόμη εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής και απίστευτης αντοχής tourbillon από τον μετρ του είδους, Richard Mille. Το συγκεκριμένο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες πόλο με άλογα στον κόσμο, τον Pablo Mac Donough από την Αργεντινή.

 

ROGER DUBUIS – Excalibur Aventador S Blue

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-18

H συνεργασία της Roger Dubuis με τη Lamborghini συνεχίζεται και αυτή είναι μία από τις limited editions (88 κομματιών η συγκεκριμένη) του skeleton μοντέλου που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό με κάσα 45 mm από C-SMC carbon και μηχανισμό με δύο μπαλανσιέ σε κλίση 90ο τα οποία συνδέονται με ένα διαφορικό.

 

ULYSSE NARDIN – Freak Vision

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-19

Η νέα γενιά του περίφημου Freak είναι εδώ με ένα επαναστατικό σύστημα αυτόματου κουρδίσματος από πυρίτιο, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του μηχανισμού σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα.

 

VACHERON CONSTANTIN – FiftySix Complete Calendar Moon Phase

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-20

Ο ελβετικός οίκος μας συστήνει μία ολοκαίνουρια συλλογή μοντέλων εμπνευσμένων σχεδιαστικά από τις δεκαετίες του '50 και του '60, σε αισθητά πιο προσιτές τιμές -για τα δεδομένα της Vacheron (ενδεικτικά, το απλό αυτόματο μοντέλο από ατσάλι ξεκινά περίπου από τις 12.000 €). Το ρολόι που παρουσιάζουμε είναι το πιο πολύπλοκο της συλλογής, καθώς διαθέτει πλήρες ημερολόγιο και φάσεις της Σελήνης.

 

VAN CLEEF & ARPELS – Midnight Heure d’ ici & Heure d’ailleurs

SIHH 2018 – Μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης-21

Σχεδιασμένο από τον Pierre Arpels το 1949, το ιδιαίτερο αυτό ρολόι διαθέτει διπλή ώρα με σύστημα jumping hours. Αυτό σημαίνει ότι η τοπική ώρα και η hometime εμφανίζονται "ψηφιακά" σε δύο στρογγυλά παράθυρα. Επιπλέον τα λεπτά εμφανίζονται με retrograde δείκτη (άμεσης επαναφοράς).

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Σαλόνι της Γενεύης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή