Kόντρα Μαξίμου – Χαριλάου Τρικούπη μέσω διαρροών

Kόντρα Μαξίμου – Χαριλάου Τρικούπη μέσω διαρροών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς εμμένει στην άποψη της πως o πρωθυπουργός ακολουθεί «μυστική διπλωματία» και «διχάζει τους Ελληνες», θέση την οποία έχει εκφράσει και τις προηγούμενες ημέρες. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν απάντησε καταφατικά αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε μία επόμενη φάση να εξεταστεί το αίτημα. Η συνάντηση των δύο πολιτικών ορίστηκε τελικά για αύριο στις 12.30, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το Σκοπιανό. Νωρίτερα, στις 10.30 θα δει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις 13.30 ο πρωθυπουργός θα δει τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 15.00 τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 17.00 τον αρχηγό της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση Μαξίμου

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στα όσα διεμήφθησαν μεταξύ του πρωθυπουργού και της κ. Γεννηματά, σήκωσαν τους τόνους. Χαρακτηριστικά σχολίαζαν: «Η κ. Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον Πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση. Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε». 

Απάντηση Χαριλάου Τρικούπη

Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά δεν άφησαν αναπάντητο σχόλιο του Μαξίμου. Συνεργάτες της κ. Γεννηματά σχολίαζαν πως «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι γνωστό». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή