Ποδαρικό με τέχνη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν καινούργιο χώρο τέχνης υποδέχτηκε το 2018 το Μαϊάμι, και συγκεκριμένα η περίφημη Miami Design District, μια γειτονιά συνώνυμη του ντιζάιν, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, αλλά και της μόδας.

Πρόκειται για τη νέα μόνιμη στέγη του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης (ICA Miami), το οποίο ιδρύθηκε το 2014 με στόχο την προβολή του έργου ντόπιων ανερχόμενων καλλιτεχνών, καθώς και την ανταλλαγή ιδεών πάνω στην εικαστική δημιουργία. 

Έργο του ισπανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Aranguren + Gallegos, το κτίριο τριπλασιάζει τους εκθεσιακούς χώρους του Ινστιτούτου, προσφέροντας παράλληλα και χώρους για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η γενική είσοδος στο ινστιτούτο/μουσείο είναι πάντα δωρεάν, στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης που σταθερά απευθύνει προς την κοινότητα να συνδιαλεχθεί με τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και να εξοικειωθεί με τις πιο πρωτοποριακές της εκφάνσεις.

Κεντρικός χώρος συνάντησης των επισκεπτών είναι ο νέος κήπος επιφάνειας 1.394 τ.μ., που θα φιλοξενεί γλυπτά μεταπολεμικών και σύγχρονων δημιουργών, όπως και έργα που έγιναν αποκλειστικά για το μουσείο. www.icamiami.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή