Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν – Εκκενώθηκε ο ζωολογικός κήπος του Βενσέν

Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν – Εκκενώθηκε ο ζωολογικός κήπος του Βενσέν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα μπαμπουίνοι δραπέτευσαν σήμερα από τον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονταν, στο ζωολογικό πάρκο του Παρισιού, χωρίς όμως να «εισέλθουν» στις ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία των επισκεπτών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση του πάρκου, που αποφάσισε «για προληπτικούς λόγους» να απομακρύνει το κοινό.

«Έκτοτε, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση 4 εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό».

Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν – Εκκενώθηκε ο ζωολογικός κήπος του Βενσέν-1

«Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να τους πιάσουν», συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το μεσημέρι από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποίει το προσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

«Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών: Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και η νομαρχία, οι επισκέπτες και το προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή η διαδικασία αιχμαλωσίας των ζώων», διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος σε ένα δελτίο τύπου.

«Παράλληλα, οργανώθηκε από την αστυνομία και την πυροσβεστική η εκκένωση των επισκεπτών, με τη βοήθεια του προσωπικού του Ζωολογικού Κήπου του Παρισιού», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν – Εκκενώθηκε ο ζωολογικός κήπος του Βενσέν-2

«Τα ζώα δεν είχαν ποτέ πρόσβαση στους χώρους περιήγησης των επισκεπτών του πάρκου, δεν υπήρξε καμία επαφή με το κοινό» διαβεβαίωσε ο ζωολογικός κήπος.

Οι μπαμπουίνοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον των ανθρώπων.

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός την υπόλοιπη ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή